Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 35 (5242)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Cai pe post de vaci, infractori pe post de miniştri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Pe plan mondial se vorbeşte din nou, în aceste zile mohorâte, despre România. Nu laudativ, că de mult nu se mai găsesc motive pentru aşa ceva. Ci într-un nou scandal de mare amploare, un scandal care ne face – dacă mai era loc pentru asta– încă puţin naţia de baftă.

S-a descoperit aşadar că ceea ce trecea drept carne de vită franţuzească, într-un aliment împachetat de firma „Findus” şi vândut în magazinele europene, era de fapt carne de căluţ. Căluţ provenit de aici, de la noi, maltratat şi măcelărit la marea artă românească, apoi congelat pentru hrana fraierilor europeni.

Care fraieri europeni se vede că totuşi nu-s chiar atât de fraieri, pe cât am vrea noi. În Franţa, Marea Britanie sau Suedia, caii incluşi în pizza, lasagna şi musaca au fost retraşi din reţelele de supermarketuri cu ştaif, precum „Auchan” şi „Carrefour”.

Falsul a indignat o lume întreagă, care s-a pus pe nechezat şi pe scurmat din copită, înfierând şarlatania. O şarlatanie de o mare murdărie, dar care se înscrie în nota firească a ţării noastre. Probabil că aceia care se ascund în spatele afacerii spumegă acum la rândul lor, precum caii lui Ştefan cel Mare şi Mihai Viteazul la un loc.

Căci cumpănind situaţia în stil românesc, parcă ce mare infracţiune au comis ei? Ce, calul şi vita nu fac parte tot de partidul mamiferelor care nasc pui vii şi îi hrănesc cu lapte? Chiar dacă unul se exprimă nechezând şi altul mugind, calul şi vita tot patrupede cu patru picioare sunt.

Raţionamentul e simplu: dacă avem imbecili în Parlament şi infractori de drept comun în Guvern, de ce n-am avea şi cai pe post de vite?

Partea proastă e că atunci când intervin scandaluri europene, ele sunt ceva mai greu de muşamalizat decât când ai treabă cu procurori şi judecătorii miloşi din Suceava, Bot’şeni şi Iaşi. Aşa că aştept cu nerăbdare să aflu încotro duc ramificaţiile reţelei de proteină cabalină.

Presimt că se va lăsa cu nechezături şi pălituri de copită.

 

Acest text este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cai pe post de vaci, infractori pe post de miniştri.
 Vizualizări articol: 4073 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cai pe post de vaci, infractori pe post de miniştri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Romania plina de boi ce vind......carne de cal trimis de
(14 feb 2013, 22:20:22

Numai in ROMANIA tara tuturor minunilor se putea intimpla un lucru maret ca acesta......

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei