Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 11 (5218)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Dragostea curată şi interesată dintre Putin şi Depardieu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nici o fiinţă umană nu primeşte în dar paranoia de la natură, nici o creatură pe două picioare nu se trezeşte cu ea din scutece. Nimeni nu se naşte paranoic. Paranoia e ca o floare în glastră. Seminţele ei trăiesc în fiecare dintre noi; dar, ca să se dezvolte, are nevoie de îngrijire, de lumină solară, de apă. Ca să se dezvolte, paranoicului îi trebuie udate seminţele cu stropitoarea linguşelilor particulare; dar şi cu linguşeli publice, făcute în gura mare, să le auzim cu toţii.

Cazurile din istorie le cunoaştem, aşa că nu mai are rost să revenim asupra lor. Cunoaştem şi cazurile la scară naţională, unde îi regăsim cu neplăcere pe Ceauşescu, Iliescu, Băsescu. Ceauşescu era linguşit ba de voie, ba de nevoie. Lângă Iliescu am regăsit o mulţime de lichele, unele preluate de la predecesorul Ceaşcă. Apoi, corul lăudătorilor lui Băsescu a fost dirijat ba de Liiceanu, ba de Pleşu, ba de Cărtărescu.

Să trecem însă pe plan mondial. Fidel Castro a fost pupat în cur nu doar de unii de-ai lui, ci şi de personalităţi mondiale ca scriitorul cu insignă de „Nobel” Gabriel Garcia Marquez. Alături de el, mereu s-a găsit un regizor ca Oliver Stone sau un actor precum Kevin Costner. Fidel umplea puşcăriile din Cuba, dar Kevin Costner recunoştea în el pe cea mai importantă personalitate pe care a avut plăcerea de a o cunoaşte.

Cu rusul Putin, treaba e la fel. Degeaba face el să curgă sângele adversarilor - vorbind în sens propriu, nu figurat - dacă academia franceză îl invită în rândurile ei. Degeaba taie gâtul adversarilor fără să clipească, dacă un actor ca Depardieu îl strânge în braţe, bucuros să-i dea cu tifla ţării sale. Degeaba calcă în picioare drepturile omului, dacă Brigitte Bardot se pregăteşte şi ea să-i facă un masaj la tălpi, că pentru altceva nu mai e bună.

Omul de rând primeşte astfel mesaje contradictorii. Cum actorii şi regizorii sunt zeităţile momentului, mă tem că opinia publică vede în Putin un tip mişto. De fapt, un alt criminal de marcă, Che Guevara, este îmbălsămat azi pentru a fi adulat de tineretul buimac al lumii.

 

Acest text este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dragostea curată şi interesată dintre Putin şi Depardieu.
 Vizualizări articol: 1434 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dragostea curată şi interesată dintre Putin şi Depardieu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei