Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 9 ian 2013 - Anul XVIII, nr. 5 (5212)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Moartea unui slugoi de-al partidului lui Iliescu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sfârşitul anului trecut a adus trecerea la cele veşnice a lui Bogdan Baltazar. Ca absolvent de politologie, l-am studiat pe acest individ, în calitatea lui de purtător de cuvânt al guvernului FSN condus de Petre Roman în 1990. „F.S.N.”, adică Frontul Salvării Naţionale, bunicul PSD-ului de astăzi.

Baltazar era un ins respingător. Purtând pe faţă o opritoare de muci falnică, apărea în conferinţele de presă fumând şi transpirând o aroganţă ieşită din comun. Iată limbajul folosit de el pentru a-l caracteriza, la 5 martie 1991, pe Dumitru Mazilu, fostul aliat al Ion Iliescu şi Petre Roman: „un cadavru politic caraghios şi penibil, o ţoapă perfectă şi un delator”. Halal limbaj ! Dar lângă Roman şi Iliescu ce alt soi de oameni puteai găsi !?

Unul dintre duşmanii formaţiunii pe care o reprezenta Baltazar era, desigur, instituţia monarhică şi personificarea ei în România, regele Mihai. De altfel, un timp după 1990, regele nici nu a fost primit în ţară, fiind ba blocat pe şosea, ba întors de la aeroport şi pus înapoi pe avion. De fiecare dată, Baltazar apărea cu luleaua înfiptă în gură, oferind nişte explicaţii de om redus tare la căminul cultural.

Întotdeauna, Baltazar se referea la rege ca la unul care a sfidat neamul românesc. Oricât de bine te-ar plăti bolşevicul, îţi trebuie multă incultură ca să scoţi asta pe gură.

Încă o dată se vede că Iliescu ştia bine să-şi aleagă slugile. Să ne amintim că şi Dan Iosif a stat aproape două decenii pe statele de plată ale statului, chiar şi corpul neînsufleţit fiindu-i repatriat din străinătate pe banii noştri.

Iliescu, prin stofa duşmănoasă din care e confecţionat, a îndepărtat cred că definitiv ţara de ideea de monarhie. Păcat, pentru că monarhia ar fi fost minunată pentru aceste vremuri de criză cruntă. În primul rând, ar fi însemnat o atracţie a investiţiilor străine, fiindcă ar fi existat un garant că legile aprobate azi de pedelişti nu vor fi şterse mâine cu buretele de uselişti.

Acest text este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Moartea unui slugoi de-al partidului lui Iliescu.
 Vizualizări articol: 1483 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.7 din 3 voturi
Moartea unui slugoi de-al partidului lui Iliescu2.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Stimate Domn trimis de
( 9 ian 2013, 20:52:38
Este dreptul Dvs să Vă expuneţi părerile.Voi primul care voi protesta în cazul în care aţi fi împiedicat. Însă, aşa cum Dvs. doriţi să Vi se respecte opiniile, aşa dorim şi noi, cei care Vă citim.Probabil aţi lipsit de la cursul în care s-a predat principiile jurnalisticii, deoarece Vă permiteţi să loviţi în memoria unui fost demnitar şi unul din cei vai buni economişti ai acestei ţări. Cât priveşte pe Mihai fost voievod de Alba Iulia, va trebui să Vă informez că fiul Elenei, căsătorită cu Carol Caraiman, nu a fost rege niciodată în România, ci numai în închipuirea unor păpuşari: La 6 sept. 1940 Carol de Hopânţol a delegat la conducerea ţării pe fiul Elenei de Grecia care s-a născut la 6 luni de la încheierea căsătoriei. De aceea, Pamfil Şecaru îl numea "Mihai Viteză", deoarece era adus în zestre, fiind conceput cu un ofiţeraş grec din Garda regală. Acest Mihai Viteză a dat pe mâna ruşilor 130.000 de ofiţeri, subofiţeri şi soldaţi, minţind la 23 august că a încheiat armistiţiul cu Stalin. Armistiţiul a fost încheiat la 12 septembrie 1944, reprezentantul României fiind Barbu Ştirbei, cel care l-a ajutat pe Ferdinant să-şi facă copii. Aşa că, mai documentaţi-vă şi anunţaţi-ne când să mergem să-l petrecem pe Mihai Viteză, Prinţul Sulimovici de Iaşi et comp. la Budapesta, căreia în 1989, îi cedase Transilvania. Aşa că...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei