Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 29 oct 2012 - Anul XVII, nr. 253 (5158)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Felicitările doamnei ministru

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Femeia aceea care ocupă funcţia de ministru al Educaţiei a dat şi ea o declaraţie zilele trecute, că asta e principala misiune pe pământ a miniştrilor români, să dea declaraţii. Şi a spus ea că universităţile din România s-au cocoţat pe merit în topul instituţiilor de învăţământ superior mondiale, conform unui clasament internaţional furnizat de un măsurător de specialitate.

Mai spunea doamna ministru că acest lucru este de natură a ne gâdili mândria foarte tare pentru că, iaca, avem un învăţământ superior chiar de calitate superioară. Care învăţământ superior n-ar fi el chiar de calitate superioară, dacă nu am avea şi unul preuniversitar ca lumea. În două vorbe, toată lumea merită pupături şi felicitări, de la primul învăţător până la ultimul rector.

Desigur, nu merită felicitări sub forma unor salarii omeneşti, asta nu, nici nu intră în discuţie, că ţara e săracă şi are bani numai pentru cine trebuie. Pe deasupra, nu putem reduce discuţia la nivelul banilor. Dar la o adică profesorii pot merge în linişte la magazin şi să încerce să achite cumpărăturile cu felicitările primite de la doamna ministru. E posibil ca moneda să fie acceptată, cine ştie.

Faptul că învăţământul universitar românesc are un nivel ridicat poate că pe unii îi încântă; dar pe românii realişti, nicidecum. De ce să îi încânte, atâta timp cât tinerii formaţi de acest învăţământ nu sunt pregătiţi pentru progresul ţării noastre, ci sunt destinaţi, în majoritatea lor, altor naţiuni. Tot ce avem noi mai cenuşiu la cap ia calea emigrării, alegând destinaţii unde profesia le este apreciată, nu ca la noi. Ţara investeşte în pregătirea lor şcolară, le pune la dispoziţie cadre profesioniste, iar ei, pe bună dreptate, îşi pun palma în fund şi pleacă.

Învăţământul universitar românesc este bun şi va deveni, n-am nici o îndoială, şi mai bun. Va deveni şi mai bun, fiindcă tinerii au priceput că doar învăţând cu simţ de răspundere pot căpăta un paşaport pentru o viaţă mai bună, într-o ţară unde domneşte normalitatea.

Acest text este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Felicitările doamnei ministru.
 Vizualizări articol: 1269 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Felicitările doamnei ministru1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei