Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 oct 2012 - Anul XVII, nr. 247 (5152)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Ceauşescu şi Băsescu, fund în fund

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Artiştilor români tare le mai place traiul dulce. Altfel nu ar intra în politică, unde îşi leagănă hemoroizii şi-i culcă pe confortul catifelat al fotoliilor parlamentare sau, mai nou, europarlamentare.

Toată şleahta în păr e prezentă. Actori, poeţi, regizori, soprane, contrabasişti şi pictori îşi lasă uneltele de creaţie să ruginească, pentru a se dedica unei alte arte, mai pline de satisfacţii: arta figuraţiei bine retribuite în partidele politice, nu mai contează dacă de stânga sau de dreapta. Că am întâlnit nume mari de artişti şi în PSD, şi în PNL, şi în păcătosul ăsta de PRM. Ca să vă convingeţi, aruncaţi o scurtă privire peste pomelnicele alegerilor de după 1990.

Toţi şi-au părăsit, definitiv ori temporar, talentul, pentru a-şi face plinul maţului. Cu mare lucru nu se ocupă în politică, ard gazul, pentru că nu au nici o competenţă. Se ocupă doar cu demonstraţia că între caracterul artiştilor care-l pupau ieri în cur pe Ceauşescu – prin versuri, tablouri şi sculpturi – şi caracterul artiştilor care duc azi trena partidelor nu e nici o diferenţă.

Ce, parcă Băsescu nu a adunat un grup de dame de lux  – numite Pleşu, Patapievici, Cărtărescu, Liiceanu etc – sub titulatura de „Intelectualii lui Băsescu” ? Parcă ce mare diferenţă e între curul lui Ceauşescu şi curul lui Băsescu ? Are ultimul mai mult păr sau mai mulţi hemoroizi, ori vreun furuncul de la transpiraţie ? Foloseşte un certat cu săpunul ca Băsescu o hârtie igienică mai fină ?

Se pare totuşi că ei s-au inspirat din modelul mondial, unde artiştii cam tot cu purtatul trenei politice se ocupă, să mai facă un ban. Acuma, de pildă, îl văd pe Bruce Springsteen susţinându-l pe Obama la prezidenţiale. Îl admir pe Springsteen, muzica lui e tonică şi în acelaşi timp caldă, iar albumul „Born in the USA” este adevărată operă de artă. Dar de ce nu-şi vede Springsteen de muzica lui ? De ce se bagă în treburi care nu ţin de competenţa sa ?

Şi ne mai întrebăm de unde se inspiră unul amărât ca Socaciu.
 

Acest text este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ceauşescu şi Băsescu, fund în fund.
 Vizualizări articol: 1117 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Ceauşescu şi Băsescu, fund în fund3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   JALNIC trimis de
(22 oct 2012, 12:56:10
Se pare ca lipsa de inspiratie de care dati dovada din ce in ce mai frecvent domnule Sireteanu, la care se mai adauga si o agresivitate excesiva in a scrie niste glumite de prost gust cu referinta la absolut orice vi se asterne in raza vizuala, nu fac altceva decat sa transforme pamfletele (daca se pot numi asa) in niste simple elucubratii autoerotice ale unui cal mort. Curul INROSIT de atata patriotism USL-ist pe care va asezati restul organelor emana prea multa ura, pe care o aruncati asupra tuturor asa cum se observa si din trecerea total aleatorie de la un subiect la altul facand articolele dumneavoastra sa para niste filosofii de cimitir. oare sa fie ceva ce porneste dintr-o copilarie zbuciumata...?...oricum ar fi bine daca v-ati mai calma putin spiritul de luptator maias si ati incerca sa scrieti totusi niste pamflete cu adevarat.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei