Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 1 oct 2012 - Anul XVII, nr. 229 (5134)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Fotbal cu vaci şi muzică simfonică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Porumboiu ăla bătrân – îi zic aşa pentru a-l deosebi de fiu-său, regizorul – nu se lasă până nu-şi dă toată arama pe faţă. Asta pare a fi opera vieţii lui, căreia i se dedică total. Să ne arate cât poate coborî de jos.

Parcă nu era de ajuns că ţine pe posturile de televiziune spiciuri mai lungi şi mai anoste ca ale lui Fidel Castro. Parcă nu ajungea că se ceartă cu toată lumea din sport, începând cu antrenorii echipei sale, pe care îi angajează doar pentru a-i da oleacă mai încolo afară, cu nişte şuturi în cur zgomotoase. Parcă nu era de ajuns că-i face cum îi vine la gură şi pe Piţurcă, şi pe Becali, şi pe ăia doi din fruntea echipei CFR Cluj...

Miliardarul ăsta cu capul rond ca mingea de fotbal a mai făcut recent un pas înainte. După un meci din Cupa României, supărat pe înfrângerea în faţa echipei din Botoşani, l-a pocnit pe-un jucător din echipa pe care-o finanţează. Ăla îl enervase pentru ratarea unor oportunităţi rare de a marca în poarta adversarului, aşa că trosc-trosc! Şi iar trosc!

Ce mizerabil, ce mizerabil! Cum să faci aşa ceva, dacă te consideri om cu educaţie?! S-a scris de Porumboiu că le pune muzică simfonică vacilor sale, ca prin calmare fetele cornute să dea lapte mai bun şi mai mult. Oare el de ce nu se aşază în staul lângă vaci, să se calmeze odată cu ele?

Comportamentul lui Porumboiu începe să-mi întărească o mai veche bănuială de-a mea. Şi nu numai de-a mea, ci şi de-a unor oameni mai inteligenţi puţin ca mine.

Ştim că în România nimic nu este ceea ce pare. Nici măcar doctoratul lui Ponta, care are totuşi nişte ştampile oficiale pe el. Nici măcar numele liberalului Crin, care ar fi nu chiar Antonescu, ci mai mult Căcărău sau Caca-rău, nu-mi aduc bine aminte.

Şi-atunci, de ce afacerile vasluianului ar fi chiar ale lui? Poate un ins limitat să facă avere nu din ţepe instantanee, ci din agricultura care pretinde răbdare, calm şi înţelepciune? Nu e mai credibil ca în spatele lui să stea cineva, care are nevoie de o marionetă cu capul rond ca mingea de fotbal?

Dar cine? Asta nu am de unde să ştiu. Amintesc doar că omul e la cataramă cu un fost parlamentar de Vaslui, ajuns azi sus de tot, la cucurigul ţării.

Exact, e chiar chiorul la care v-aţi gândit.

 

Acest text este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fotbal cu vaci şi muzică simfonică.
 Vizualizări articol: 1242 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fotbal cu vaci şi muzică simfonică0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei