Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 aug 2012 - Anul XVII, nr. 195 (5100)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Boul de pe stema „Partidului Moldovenilor”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Optimişti fiind din fire, să privim şi partea bună a recentelor alegeri locale. Acestea au dus la dispariţia unor dinozauri politici, care nu se mai acordau cu noua cadenţă a istoriei. Unul dintre „dinozauri” este Constantin Simirad, cel care acum un număr de ani a avut iniţiativa înfiinţării acelui partid de hilară amintire, numit „Partidul Moldovenilor”.

Simbolistica, după cum se ştie, poartă în ea semnificaţii adânci. Nu întâmplător, „Partidul Moldovenilor” a avut pe stemă imaginea unui bour voinic. Iar bourul, se cunoaşte, este strămoşul consacratului bou. Şi fiindcă cinstitul bou nu are faima unui animal chiar foarte isteţ, cornuta respectivă a păscut ba pe dreapta păşunii politice, alături de colegele cu coarne din gruparea numită „Convenţia Democratică”; ba pe stânga, lângă vajnicul „PSD”.

Până la urmă, bourul de pe stema „Partidului Moldovenilor” s-a dovedit a fi un animal castrat, lipsit de virilitatea elementară cerută de regnul politic românesc. Fără atât de necesarele testicule care să-l propulseze pe imaş, bourul Partidului Moldovenilor a dispărut exact ca boul, în negurile istoriei. Tot ce a lăsat în spatele lui a fost o urmă şerpuitoare, incoerentă, cum - vorba aia din popor - este pişatul boului.

Simirad de care vorbim a tras maximum de foloase din mandatele sale de primar şi de preşedinte de consiliu judeţean. A ajuns membru al „Uniunii Scriitorilor”, pe baza unor rahaturi de cărţi, cumpărate de el şi de subalternii săi. A ajuns ambasador în Cuba, unde nimeni nu ştie de ce am avea nevoie de un ambasador, probabil ca să aibă cu cine face Fidel concurs de băut rom, de mamelit mulatre şi de tras pârţuri.

Mai grav e că, plecând ambasador în urma unui aranjament, Simi i-a eliberat primăria unui şacal de la PSD. Iar ăla chiar controlează o parte din Moldova, la modul cel mai mafiot cu putinţă, fiind coerent în acţiuni ca pişatul boului de pe stema „Partidului Moldovenilor”.

Acest text este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boul de pe stema „Partidului Moldovenilor”.
 Vizualizări articol: 1333 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 2 voturi
Boul de pe stema „Partidului Moldovenilor”4.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei