Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 aug 2012 - Anul XVII, nr. 177 (5082)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Catedra de preşedinte suplinitor a fost desfiinţată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Siliţi încă o dată să aleagă între o ciumă omologată, aflată de ani buni la putere, şi o holeră potenţială, care ameninţă să vină, românii au preferat iar să stea lejer la umbră. S-au răcorit prăvălind pe gâtlej cantităţi uriaşe din blajina bere, în timp ce mititeii – mult mai mititei ca în anii precedenţi, din motive legate de strâmtimea austerităţii – au sfârâit cum s-au priceput mai bine pe grătar.

Absenteismul la vot a câştigat, catedra de preşedinte suplinitor, ocupată oleacă de gingaşul Crin Antonescu, a fost suspendată, de parcă nici n-ar fi existat. Cuminţi, lucrurile s-au reîntors în anormalul care domneşte fără rival la noi.

Din punctul de vedere al spectatorului care tinde la imparţialitate – ideal spre care cei mai lucizi dintre noi visează – „reprezentaţia continuă”, cum obişnuia să spună Ostap Bender, personajul principal din romanele „Douăsprezece scaune” şi „Viţelul de aur”, scrise de nemuritorii Ilf şi Petrov. Din acelaşi punct neutru de vedere, „Show must go on!”, cum îi plăcea să cânte lui Freddy Mercury, fostul gurist de neuitat al formaţiei „Queen”.

În cele ce urmează, va ieşi o cafteală ca-n filme, cu pălituri, icnete şi spasme; dar nu spasmele de alea, la care sunt tare meştere Elena Udrea şi Monica Ridzi. Marinarul îşi va încorda muşchii – dar nu muşchiul lui celebru din chiloţi, cu care a prezidat până acum -, ameninţările vor curge, materializându-se în confruntări sângeroase. Taberele se vor pândi reciproc, căutându-şi punctele slabe, pentru a-şi aplica loviturile de graţie, care – ca să ne jucăm puţintel cu cuvintele – nimic graţios în ele nu vor avea.

Va fi interesant. O confruntare între două găşti, nimic mai mult. Mi-e milă doar de Adrian Năstase. Săracul, abia îşi despacheta încet şi plin de speranţă bagajul, că acuma trebuie să despacheteze la loc şi să-şi reaşeze lucruşoarele pe rafturi. În curând, în celulele vecine i se vor alătura multe cunoştinţe din fosta sa viaţă liberă.

Reprezentaţia continuă ! Show must go on !

Acest text este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Catedra de preşedinte suplinitor a fost desfiinţată.
 Vizualizări articol: 1057 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Catedra de preşedinte suplinitor a fost desfiinţată5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei