Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 6 iul 2012 - Anul XVII, nr. 155 (5060)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Suntem ţara cu cei mai mulţi directori bolnavi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Văd la repezeală o mulţime de şefi de inspectorate şi de alţi mari directori, înşurubaţi în fruntea bucatelor ţării, de guvernul ăsta nou. Criteriile acestor numiri sunt sută la sută politice, lucru ştiut de toată lumea, aproape declarat public. Iar întreaga ciolaniadă se va desăvârşi abia la toamnă, după alegerile generale.

O atitudine lipsită de responsabilitate, până la urmă, o atitudine care – pe termen lung - aduce grave prejudicii bugetului statal. Pentru că atunci când, peste un timp, un alt guvern, de o altă coloratură politică, îşi va numi clientela în funcţiile respective, toate sugativele statale de acum vor cădea la pat, săgetate de liste ample de diagnostice. Vor flutura concedii medicale false, cu aglomerări de boli. Boli sofisticate şi demolatoare, dar absolut toate inventate. Aşa cum s-a mai întâmplat de n de ori până acuma, în situaţii similare de rocadă a puterii.

Prin această metodă, cei destituiţi se vor lega cu lanţuri de vechile slujbe, încasând totodată lozuri cărnoase pe concediile medicale; fiindcă – vorba aia – are balta peşte. Medicii, o altă categorie profesională care dă ţării un mare număr de escroci, aduc în discuţie stress-ul legat de pierderea serviciilor, adică săracii oameni au depresii de te doare mila, fiindcă au rămas pe drumuri. Un motiv care ar merge, dacă slujbele respective ar fi fost obţinute prin competenţă.

Dar treburie nu se opresc aici. Sfătuiţi de reprezentanţi ai altei tagme murdare -  cea a avocaţilor - bolnavii închipuiţi vor da în judecată vechile lor instituţii, plângându-se de concedierile abuzive. Inevitabil, vor fi reîncadraţi în funcţii şi plătiţi pentru toată perioada cât au stat pe bară.

O atitudine deosebit de jegoasă, până la urmă. Fiindcă, în discuţie mai intervine un factor: demnitatea umană. Dacă partidul dumitale a pierdut alegerile, du-te şi tu, băi nea directore, învârtindu-te, odată cu el !

Acest text este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suntem ţara cu cei mai mulţi directori bolnavi.
 Vizualizări articol: 1050 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Suntem ţara cu cei mai mulţi directori bolnavi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei