Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 apr 2012 - Anul XVII, nr. 91 (4996)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


PNL e prima la stânga sau prima la dreapta?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Abundenţa felicitărilor de Paşte, adresate prostimii de către oamenii politici, arată agitaţia specifică unui an electoral. „Fie ca Sfintele Sărbători să vă aducă pace sufletească şi toate celelalte baliverne. Christos a înviat! Sau Mahomed, dacă sunteţi din ăia”.

Îi arde, frate, la lingurică pentru un nou mandat, îi arde şi îi fierbe. Roşii în obraji, cu nişte burtane cât portbagajul de la Toyota, mai vor un mandat nou.

Dar strofocările clasei politice vor avea de dat piept cu indiferenţa crescândă a populaţiei, care priveşte la urnele de votare ca la nişte străchini cu stricnină sau ca la nişte urne funerare. Orice ins cu scaun la cap se gândeşte că e imposibil să iasă ceva bun de acolo.

Aşa că trebuie să fii tâmpit de-a binelea ca să mergi la vot. Desigur, cine are de ieşit tot va ieşi pe listele, alea virgine acum, de la consiliile locale şi de la Parlament. Dar măcar ştii că nu te-ai deranjat să iei şi tu parte. Nu ai participat, i-ai lăsat pe alţii să fie fraieri. În lipsă de altceva, e şi asta o consolare.

Tu ai ales să stai liniştit acasă, cu un şpriţ şi o canastă, ascultând-o pe Sofia Vicoveanca şi lăsând să fluiere a pagubă acest drept constituţional care nu mai încântă pe nimeni. Traseismul, indiferenţa la suferinţele omului de rând, lăcomia, nesimţirea ilustrată şi în absenţele continue de la reuniunile Parlamentului... Acestea ar fi doar câteva din motivele care au condus la situaţia actuală de nepăsare publică.

Te uiţi la PNL, de pildă. Mai devreme fusese în mari tandreţuri cu PD, ca acuma să împartă aşternutul conjugal cu PSD. Astfel încât, pe bună dreptate, oamenii se întreabă, în felul Cetăţeanului turmentat al lui I.L. Caragiale:

- Bine-bine, şi noi cu cine am votat, de fapt? Cu ăştia, ori cu ceilalţi? Cu PNL sau cu PSD? Cu PD sau cu PRM? Dar care-s unii şi care-s alţii?

Clasa asta politică trebuie mototolită şi aruncată ştim unde. Apoi, trebuie trasă, cu putere, apa. Dacă ţevile se înfundă, e bine să aruncăm apă cu găleata.

 

Acest text este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PNL e prima la stânga sau prima la dreapta?.
 Vizualizări articol: 1159 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.6 din 5 voturi
PNL e prima la stânga sau prima la dreapta?2.655

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pamfletul si baliverna trimis de
(21 apr 2012, 08:29:47
"Sfintele Sarbatori ne aduc... baliverne". Mai jos, autorul precizeaza: este un pamflet! Pai daca este pamflet, am si eu o propunere-indemn: sigla electorala a PDL sa fie... baliverna!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei