Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 oct 2013 - Anul XVIII, nr. 231 (5438)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

BMW M3 Sedan şi BMW M4 Coupé își pregătesc debutul

BMW plănuiește lansarea a două noi vehicule sport. M3 Sedan şi M4 Coupé reprezintă viziunea modernă despre automobilul de înaltă performanţă și care respectă filozofia M. Cea de-a patra generaţie BMW M3 Coupé a fost produsă în peste 40.000 de exemplare, iar BMW M4 Coupé este pregătit să continue povestea de succes.

Denumirea "M4" este o referinţă la gama de modele care furnizează baza pentru noul model M. Şi, în premieră, versiunea Coupé va fi lansată în acelaşi timp cu varianta cu patru uşi care, conform tradiţiei, va fi botezată BMW M3.

O dezvoltare nouă pentru M3 Sedan şi M4 Coupé, motorul cu şase cilindri dispuşi în linie, cu tehnologie M TwinPower Turbo, produce o putere maximă de aproximativ 430 CP. Cuplul maxim trece bine de graniţa celor 500 Nn, depăşind valorile înregistrate de vechile generaţii BMW M3 cu peste 30%. Cu toate acestea, motorul înregistrează o reducere a consumului de combustibil şi a emisiilor cu aproape 25%. Masa automobilelor a fost scăzut sub 1.500 de kilograme, ceea ce contribuie la asigurarea unei dinamici remarcabile şi a unei eficienţe excepţionale.

Pentru a asigura temperaturile optime de operare în utilizare cotidiană, în călătoriile scurte din jurul oraşului, dar și pe circuit, inginerii au dezvoltat un sistem de răcire extrem de eficient. De exemplu, pe lângă cele două turbocompresoare foarte dinamice, sistemul de admisie a aerului de la motorul cu şase cilindri include şi un intercooler indirect pentru răcirea aerului de admisie, ceea ce maximizează presiunea de încărcare şi puterea motorului.

Numeroşii ani de experienţă în motorsport pe care i-au acumulat inginerii îşi fac simţită prezenţa în construcţia sistemului de propulsie al noilor BMW M3 Sedan şi BMW M4 Coupé. De exemplu, cuplul impresionant al motorului este transferat de un arbore cotit cu rigiditate torsională ridicată, a cărui masă redusă permite o scădere semnificativă a masei de rotaţie. Astfel, arborele cotit contribuie la optimizarea reacţiei şi accelerării motorului şi are o contribuţie importantă la abilitatea acestuia de a urca în turaţii.

În echiparea standard, puterea motorului este transferată roţilor printr-o transmisie manuală cu şase trepte. Opţională, transmisia M cu dublu ambreiaj cu şapte trepte, cu DriveLogic, are o abordare specială în combinarea unor valori aparent complementare, precum performanţele sportive absolute şi confortul.

Masa redusă şi nivelul ridicat al rigidităţii structurale reprezintă şi aici ingredientele principale prin care automobilul oferă o experienţă foarte dinamică a condusului. Numai la puntea faţă cu dublu braţ transversal, utilizarea construcţiei uşoare cu aluminiu pentru componente precum braţele de control, suporturile roţilor şi subcadrele punţii, reduce masa cu cinci kilograme faţă de varianta convenţională cu oţel.

Articulaţiile sferice fără joc şi lagărele din elastomer, dezvoltate special pentru M3 Sedan şi M4 Coupé, asigură un transfer optim şi direct al forţelor - lateral şi longitudinal. O placă de rigidizare din aluminiu, bare transversale din CFRP pentru puntea faţă şi legături fixe suplimentare între subcadrul punţii şi pragurile caroseriei - toate acestea contribuie la mărirea rigidităţii structurii frontale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului BMW M3 Sedan şi BMW M4 Coupé își pregătesc debutul.
Dezmembrări Camioane Suceava •  •  •  •  •  •  • 
 Vizualizări articol: 835 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
BMW M3 Sedan şi BMW M4 Coupé își pregătesc debutul0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Auto

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei