Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 27 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 198 (5405)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opel Monza revine sub formă de concept

Opel se va prezenta la Frankfurt cu o mulțime de noutăți. Printre acestea se numără și conceptul Monza, pe care marca germană îl definește ca revoluționar. Acesta are rolul de model pentru generaţia următoare de autovehicule Opel.

Conceptul revoluţionar va fi lansat în premieră mondială la Salonul Auto Internaţional (IAA) de la Frankfurt în perioada 12 – 22 septembrie şi ajută publicul să-şi facă o idee despre ceea ce poate aştepta de la Opel în viitor.

„Conceptul Monza se bazează pe electrificarea din ce în ce mai extinsă a autovehiculelor pentru deplasările zilnice, de la modelele cu autonomie extinsă la cele cu celule de carburant. Iar în materie de stil, expresia pură a eficienţei are acum o interpretare nouă, elegantă şi atletică a formelor sculpturale ce ne caracterizează. Opel Monza Concept este expresia deplină a viziunii noastre despre autovehiculul viitorului.”

Un model Opel Monza a fost deja prezentat în premieră mondială la salonul auto din 1977: era un coupé mare, cu un motor în şase cilindri cu o rulare perfect uniformă. Modelul Monza a fost produs până în 1986, iar apoi a făcut parte din cercul de elită al autovehiculelor legendare. Iar noul concept Monza din prezent îi păşeşte pe urme.

Prin conceptul Monza, designerii din echipa condusă de Mark Adams prezintă o nouă interpretare a designului sculptural care a intrat prima dată în producţie cu modelul Insignia. Liniile distinctive alese, designul de înaltă precizie şi contururile impetuoase rămân nucleul filozofiei de design evolutiv „măiestria sculpturală întâlneşte precizia germană”.

Suprafeţele sculpturale ale Monza Concept cu patru locuri, ce are o lungime de 4,69 metri, evocă valurile oceanului care se sparg la ţărm. În ciuda aspectului sportiv şi a siluetei joase, cu o înălţime de doar 1,31 metri, nu există nici o pierdere de spaţiu în portbagaj, care are un volum de 500 de litri, şi nu este micşorat nici spaţiul pentru cap, pentru ocupanţi. Acest lucru se întâmplă deoarece întreaga structură a habitaclului este coborâtă cu aproximativ 15 cm faţă de modelele convenţionale.  De fapt, Monza Concept asigură un compartiment pentru pasageri la fel de spaţios ca cel specific autovehiculelor de dimensiuni medii.

Portierele expansive oferă o funcţionalitate maximă şi o perspectivă spectaculoasă în momentul deschiderii. Acestea se ridică la fel ca aripile întinse ale unui condor şi oferă o vedere deplină a habitaclului spaţios, datorită absenţei unui montant B.

Eficienţa şi conectivitatea sunt elementele principale pe care se axează generaţia viitoare a modelelor Opel. Conceptul Monza oferă o avanpremieră fascinantă a acestor direcţii de dezvoltare. Odată urcat la volanul Monza veţi pătrunde într-o lume complet nouă şi unică a instrumentelor şi infotainment-ului.

Cu 35 de ani în urmă, modelul Monza original era deja cu mult înaintea timpului său, având un ecran digital în cadrul postului de conducere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Opel Monza revine sub formă de concept.
Dezmembrări Camioane Suceava •  •  •  •  •  •  • 
 Vizualizări articol: 530 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Opel Monza revine sub formă de concept0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Auto

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei