Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 157 (5364)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

BMW încheie producția actualului M3 Coupe

BMW se desparte de un model emblematic pentru clasa sport. Actuala generație M3 Coupé, îşi va încheia cariera după ce peste 40.000 de unităţi au părăsit linia de asamblare. Propulsat şi el de un motor V8 de înaltă turaţie, BMW M3 Cabriolet va continua să fie produs până în luna septembrie 2013.

Încă de la prima generație prezentată în 1986, M3 a devenit referința mașinilor sport pentru acest segment atât pe șosea, cât și pe circuit.

Cea mai recentă generaţie M3 a adus noi elemente în această poveste specială de succes. Producţia BMW M3 Coupé - lansat în 2007 - a depăşit 40.000 de unităţi, în timp ce BMW M3 Sedan a fost construit în aproape 10.000 de unităţi.

Până în prezent, aproape 16.000 de unităţi BMW M3 Cabriolet au fost produse. În total au fost livrate în România 22 de unități, din care 17 BMW M3 Coupé.

Cea mai importantă particularitate comună a celor trei versiuni de caroserie este sistemul de propulsie şi tehnologia şasiului, derivate direct din motorsport. Motorul de 4,0 litri, primul V8 care a echipat un model M3 de serie, dezvoltat exclusiv pentru M3, are cele două rânduri de cilindri dispuse în unghi de 90 de grade. Propulsorul dezvoltă o putere maximă de 420 CP, generează un cuplu maxim de 400 Nm, iar turaţia maximă ajunge la 8.400 rpm. Asemenea turaţiei ridicate a motorului, numeroase detalii de construcţie au fost preluate direct din motorsport.

La cinci ediţii consecutive ale International Engine of the Year Award, motorul BMW M3 a câştigat trofeul clasei de capacitate 3,0-4,0 litri.

Transferul de tehnologie de pe circuit în producţia de serie se regăseşte şi la nivelul altor componente ale sistemului de propulsie şi ale şasiului. Şasiul ultrauşor este completat de puntea faţă, conectată la caroserie printr-o placă de aluminiu pentru rigidizare, şi de cea spate cu cinci braţe de legătură, cu bare antiruliu tubulare şi braţe de control al punţii din aluminiu ranforsat.

Dezvoltat special pentru M3, şasiul este combinat cu un sistem de direcţie cu pinion şi cremalieră cu funcţie Servotronic specifică M şi diferenţial M variabil pentru puntea spate.

BMW M3 a fost echipat standard cu un sistem de frânare cu componente superperformante şi opţional putea fi comandat cu sistem de control electronic al amortizoarelor cu trei moduri de funcționare.

O altă opţiune inovatoare introdusă la a patra generaţie a fost M DCT Drivelogic.

Prima transmisie cu dublu ambreiaj pentru modelele de serie care putea fi reglată pentru a se potrivi caracteristicilor de performanţă ale motorului de înaltă turaţie, oferea posibilitatea unei acceleraţii deosebit de dinamice, fără întrerupere a fluxului de putere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului BMW încheie producția actualului M3 Coupe.
Dezmembrări Camioane Suceava •  •  •  •  •  •  • 
 Vizualizări articol: 675 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
BMW încheie producția actualului M3 Coupe0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Auto

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei