Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 24 iul 2012 - Anul XVII, nr. 170 (5075)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ford B-Max, echipat cu un modul care apelează automat serviciul 112 în cazul unui accident

Maşinile Ford B-Max produse de constructorul auto american Ford la fabrica din Craiova (STS) au fost echipate cu un modul care să apeleze automat serviciul de urgenţă 112 în cazul unui accident, în urma unui parteneriat încheiat între companie şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS).

Protocolul de cooperare în domeniul activităţilor Sistemului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă a fost semnat de către directorul STS, Marcel Opriş, şi fostul director general Ford România, Henrik Nenzen.

"Primele 100 de maşini Ford de tipul B Max care au ieşit pe poarta fabricii sunt echipate cu un modul care să apeleze automat serviciul de urgenţă 112 în cazul unui accident. Astfel, Ford a implementat, pe vehiculele fabricate, un sistem de conectivitate prin voce şi de informare care permite iniţierea unui apel direct către 112 prin intermediul telefonului ocupantului vehiculului, conectat la sistemul din maşină prin Bluetooth, furnizând şi coordonatele GPS ale vehiculului. Centrele de preluare a apelurilor de urgenţă au fost dotate cu echipamente şi pot permite recepţionarea apelurilor de tip eCall şi a datelor asociate: localizarea, tipul autovehiculului, direcţia de mers, numărul de pasageri. Apelul de urgenţă poate conţine comunicarea vocală dintre accidentat şi operatoarea 112, concomitent cu transmiterea automată a unor date asociate", se arată într-un comunicat al STS.

Introducerea sistemului de apelare automată la 112, în cazul unor accidente grave, va permite salvarea a sute de vieţi, potrivit sursei citate.

România, prin STS, este singura ţară care pune în aplicare proiectul Comisiei Europene înainte de data recomandată, ianuarie 2015, cu aprobarea vicepreşedintelui Comisiei Europene, Neelie Kores, se spune în comunicat.

Proiectul pan-european de implementare a serviciului eCall, denumit HeERO, a început oficial în 2011, în baza unui acord de finanţare semnat între ERTICO, liderul de consorţiu, şi Comisia Europeană. Unul dintre beneficiari este administratorul Sistemului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă (SNUAU) - STS.

În cadrul proiectului HeERO, România face parte dintr-un consorţiu alături de opt ţări europene în care vor mai fi dezvoltate alte sisteme pilot, respectiv Germania, Italia, Suedia, Finlanda, Olanda, Grecia, Cehia şi Croaţia. Fiecare dintre aceste ţări este responsabilă cu implementarea şi operaţionalizarea unui sistem pilot eCall cu respectarea standardelor în domeniu.

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale are responsabilitatea coordonării pachetului ce include activitatea de operaţionalizare a sistemului la nivel European. Proiectul este desfăşurat derulat pe o perioadă de 36 de luni. La sfârşitul acestui proiect, România va fi capabilă sa implementeze sistemul eCall prin care vor fi alertate toate dispeceratele de urgenţă (Ambulanţă, Pompieri, Poliţie), care vor primi date exacte despre un eventual accident auto. Sistemul presupune echiparea autovehiculelor cu un modul care să apeleze automat (sau manual) serviciul de urgenţă 112 în cazul unui accident.

Sistemul eCall este o iniţiativă a Comisiei Europene, definit în cadrul programului eSafety, care are drept scop creşterea siguranţei rutiere şi salvarea de vieţi omeneşti.

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale organizează şi coordonează activităţile în domeniul telecomunicaţiilor speciale pentru autorităţile publice din România şi alţi utilizatori prevăzuţi de lege. Instituţia are structură militară şi face parte din sistemul naţional de apărare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ford B-Max, echipat cu un modul care apelează automat serviciul 112 în cazul unui accident.
Dezmembrări Camioane Suceava •  •  •  •  •  •  • 
 Vizualizări articol: 549 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ford B-Max, echipat cu un modul care apelează automat serviciul 112 în cazul unui accident5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Auto

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei