Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 iun 2012 - Anul XVII, nr. 136 (5041)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opel introduce o nouă motorizare turbo pe Meriva

Opel continuă să perfecţioneze modelul Meriva. Acum, liderul european al monovolumelor de segment B poate fi comandat şi în versiunea cu motor pe benzină de 1,4 l cu supraalimentare (120 cp) şi transmisie automată. Această ofertă se adaugă celei deja disponibile, combinaţia între motorul diesel CDTI de 1,7 litri şi transmisia automată.

Noua versiune Meriva cu motor de 1,4 litri şi transmisie automată prezintă o transmisie automată de generaţie nouă, cu un coeficient de frecare redus şi şase trepte de viteză, oferind o schimbare mai lină şi mai rapidă a treptelor de viteză. Modelul Meriva cu motor CDTI de 1,7 litri şi transmisie automată (110 cp) beneficiază acum de acest nou tip de transmisie.

Noul Meriva cu motor turbo de 1,4 litri şi noua transmisie automată cu şase trepte de viteză dezvoltă o putere de 88 kW/120 cp şi generează un cuplu puternic de 200 Nm, începând de la turaţia de 1.750 rpm. Poate accelera de la 0 la 100 km/h în doar 11,9 secunde şi atinge o viteză maximă de 185 km/h.

Consumul de carburant în regim mixt este de 7,2 l/100 km (emisii de CO2 de 169 g/km). Versiunea Meriva echipată cu acelaşi motor dar cu o transmisie manuală cu şase trepte de viteză are un consum de 6,4 litri la 100 km.

Noul Meriva cu motor CDTI de 1,7 litri şi putere de 81 KW/110 cp şi transmisie automată generează un cuplu impresionant de 280 Nm începând de la turaţia de 2.300 rpm. Acesta poate accelera de la 0 la 100 km/h în 12,9 secunde, atingând o viteză maximă de 178 km/h. Autovehiculul are un consum de carburant de 6,1 litri în regim mixt şi emisii de CO2 de 160 g/km.

A doua generaţie a transmisiei automate Opel cu şase trepte de viteză va fi lansată în vara anului 2012. Pe lângă eficienţa sporită, îmbunătăţirile principale includ timpi mai mici de schimbare a treptelor de viteză şi un nivel redus de zgomot şi vibraţii. Prin micşorarea convertorului de cuplu s-a redus şi forţa de inerţie. De asemenea, eficienţa a fost sporită prin intermediul trenului de roţi dinţate optimizat, inclusiv plăcuţele de frecare, lagărele şi inelele de etanşare.

Rigiditatea arcurilor a fost redusă aproape la jumătate, astfel încât vibraţiile sunt absorbite mai bine. Acum treptele de viteză sunt acţionate de solenoizi liniari cu control direct. Aceştia sunt mai uşori şi susţin o schimbare mai rapidă a treptelor de viteză.

Rezultatul a fost reducerea cu până la 60 la sută a timpului de reacţiei la schimbarea treptei de viteză (100 de milisecunde), în timp ce timpul total de schimbare a treptelor de viteză s-a micşorat cu până la 40 la sută.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Opel introduce o nouă motorizare turbo pe Meriva.
Dezmembrări Camioane Suceava •  •  •  •  •  •  • 
 Vizualizări articol: 505 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Opel introduce o nouă motorizare turbo pe Meriva0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Auto

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei