Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 nov 2011 - Anul XVI, nr. 258 (4856)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Audi A8L un exemplu de rafinament suprem

Audi este pregătită să ofere oamenilor de afaceri prosperi, vedetelor, dar și înalților demnitari răspunsul la dorința de a călători în deplină siguranță, având condiții de confort exemplar și o atmosferă de lux fără limite. Acestea sunt o parte din ingredientele ce stau la baza noului A8L, limuzina de dimensiuni XXL pretabilă clasei business.

Echipată cu un motor de 500 de cai putere, sistem de tracțiune integrală, dotări de securitate și confort la cel mai înalt nivel, modelul este principalul rival pentru BMW Seria 7 LWB și Mercedes S 600 L.

Luxosul Audi măsoară 5,27 metri lungime, cu 13 cm mai mult decât un A8 normal.

Fiind un model căruia i s-a făcut doar o extensie între punți, elementele exterioare nu cereau o intervenție din partea designerilor. Din acest motiv, linia exterioară este identică cu cea a versiunii normale A8. Blocurile optice sunt dotate cu lumini LED şi figurează la A8L pe lista de dotări standard, iar șasiul integral din aluminiu, prelucrat după metodele avansate ale tehnologiei ASF, cântărește cu 40% mai puțin decât o structură identică din oțel.

O serie de mici detalii estetice încearcă să facă diferența dintre A8L și restul modelelor din gamă.

Măsura de a lărgi distanța dintre axele mașinii are ca principal efect creșterea confortului la interior. Dacă pasagerii din față se vor mulțumi cu același spațiu ca și la versiunea comună A8, ocupanții locurilor din spate vor fi privilegiați. Oaza de lux A8L le oferă pe lângă opulență și clasă, spațiu la discreție. Cele două scaune individuale sunt versatile, cu ajustare electrică. Acestea dispun de o funcție pentru ventilare și una mult mai comună, cea de încălzire a spătarului și șezutului.

Unitatea din dotare devine cea mai puternică motorizare disponibilă pe noul A8. Deși era sub semnul întrebării, propulsorul W12 și-a păstrat locul în gamă, oferind în prezent 500 de cai putere și un cuplu maxim de 630 Nm.

Resursele provin de o unitate FSI de 6,3 litri, capabilă de performanțe impresionante: sprint de la 0 la 100 km/h în 4,9 secunde și viteză maximă limitată la 250 km/h. Inginerii au redesenat blocul motor, au crescut puterea motorului, în paralel cu perfecționarea parametrilor la nivelul distribuției și injecției directe.

Toate acesta au condus la o eficiență superioară, noul Audi A8L având un consum cu 1,6 litri mai mic decât vechiul model, care utiliza o unitate de 6,0 litri de 450 CP.

Limuzina de top cu motorul W12 este livrată doar cu sistem de tracțiune integrală, iar la cerere se poate oferi un diferențial activ cu un mod de lucru sportiv, ce distribuie cuplul motor între roțile punții spate. Din fabricație, A8L este echipat standard cu suspensii pe pernă de aer, control electronic al amortizoarelor. Suplimentar se oferă un sistem de module pentru direcție, ce rafinează și dinamizează activitatea acesteia în funcție de viteza de deplasare. Opțional este disponibil un sistem unic în clasa premium, denumit "Audi pre basic sense", un sistem de securitate pe patru nivele.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Audi A8L un exemplu de rafinament suprem.
Dezmembrări Camioane Suceava •  •  •  •  •  •  • 
 Vizualizări articol: 1371 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Audi A8L un exemplu de rafinament suprem0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Auto

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei