Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 oct 2011 - Anul XVI, nr. 256 (4854)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Chevrolet Spark electric va utiliza un motor de 114 cai putere

Chevrolet va oferi din 2013 primul model cu motor electric. Acesta va fi disponibil pe actualul Spark și va putea fi folosit preponderent ca model urban. Propulsorul va dezvolta 114 cai putere și va utiliza un sistem avansat de baterii.

„Dezvoltarea motoarelor electrice şi procesele de producție a acestora sunt domenii de specialitate necesare pe măsură ce extindem tehnologiile sistemelor de propulsie electrică pentru autovehicule pentru a îndeplini nevoile clienţilor noştri din întreaga lume.”

Producătorul american își etalează cunoştinţele de specialitate în domeniul motoarelor electrice în cadrul unei fabrici pilot din Wixom, o suburbie din Detroit, înainte de începerea producţiei de motoare electrice la fabrica GM din White Marsh, Maryland, SUA (în apropierea oraşului Baltimore), la sfârşitul anului 2012. Practic, echipamentele şi procesele care vor fi utilizate la White Marsh vor fi testate şi aprobate la Wixom.

„În ultimii ani am pus accent pe dezvoltarea capacităţii de producție internă a bateriilor, care va avea un rol semnificativ în progresul nostru”, a declarat Larry Nitz, director executiv al departamentului de sisteme de propulsie electrică pentru autovehicule în cadrul GM.

Autovehiculele cu sistem de propulsie convenţional utilizate în prezent dispun de o multitudine de motoare electrice pentru acţionarea scaunelor, geamurilor, sistemelor de spălare a parbrizului şi pentru alte funcţii. Motoarele electrice sunt utilizate în cadrul autovehiculelor hibride şi electrice pentru a propulsa autovehiculul. Energia electrică este stocată într-o baterie, iar aceasta alimentează motorul electric care acţionează roţile.

GM pune accentul pe dezvoltarea motoarelor cu inducţie şi cu magnet permanent, care au o gamă largă de utilizări. La o demonstraţie recentă de la fabrica din Wixom, reprezentanții media au avut oportunitatea de a construi manual părţi ale unui motor cu magnet permanent, având aceeași configuraţie cu cea a motorului de 85 kW (114 CP) cu magnet permanent care va fi montat pe autovehiculul electric Chevrolet Spark, care urmează a fi lansat în 2013.

Fabrica White Marsh va produce motoare electrice pentru modelul Spark şi pentru alte autovehicule electrice care vor fi lansate ulterior. În prezent, GM utilizează motoare electrice pentru sistemele de propulsie electrică a nouă modele: Chevrolet Volt, Chevrolet Malibu Eco, Chevrolet Silverado Hybrid, Buick Lacrosse eAssist, Buick Regal eAssist, GMC Sierra Hybrid, GMC Yukon şi Yukon Denali Hybrid şi Cadillac Escalade Hybrid.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Chevrolet Spark electric va utiliza un motor de 114 cai putere.
Dezmembrări Camioane Suceava •  •  •  •  •  •  • 
 Vizualizări articol: 735 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Chevrolet Spark electric va utiliza un motor de 114 cai putere0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Auto

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei