Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 oct 2011 - Anul XVI, nr. 234 (4832)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Jaguar XJ vizează clienții limuzinelor germane

Jaguar a devenit un concurent tot mai incomod pentru constructorii premium germani și japonezi, de când sedanul XF a schimbat ceasul biologic al mărcii.

Britanicii sunt pe val și caută să impresioneze la toate capitolele posibile, având ca armă principală noul limbaj estetic. Lucrurile încep să se schimbe și la vârf, acolo unde limuzina XJ încearcă să stabilească noi repere în clasa sa.

Disponibil în două variante - cu ampatament standard și lung, vârful de gamă Jaguar oferă patru niveluri de echipare care asigură un grad ridicat de personalizare după bunul plac al clientului.

Jaguar pune la dispozitie o versiune normală si una cu ampatament mărit. Patru motorizări fac subiectul unui sistem de propulsie adaptat la linii tehnologice de ultimă generație ce includ sistemul de dinamica adaptivă, care controlează diferențialul și un sistem de suspensii pe perne de aer.

Jaguar pune la dispozitie o versiune normală si una cu ampatament marit. Patru motorizări fac subiectul unei propulsii asortate la linii tehnologice de ultimă generație ce includ sistemul de dinamică adaptivă, care controlează diferențialul și un sistem de suspensii pe perne de aer.

XJ setează noi standarde în privinţa luxului, fiind un model în care producătorul britanic a investit nu doar o sumă considerabilă de bani ci și pasiune ostentativă pentru sublim. Designul fin, proporțiile echilibrate, dublate de aerul sportiv, aduc vârful de gamă Jaguar în rândul limuzinelor moderne care mizează la fel de mult pe imagine ca și pe performanțe.

Elegant și seducător, noul Jaguar XJ se înscrie în tendințele actuale în ceea ce privește eficiența. Sedanul sportiv se mulțumește doar cu 5.9 litri/100km și emite numai 184 g de CO2/km, performanțe care face uitat apetitul vechiului și gurmandului XJ lansat în 2003. Desigur consumul sub 6 la sută aparține unui turbodiesel, o  unitate V6, de 3.0 litri cu 275 CP, mult mai economică și prietenoasă cu mediul decât celelalte două versiuni pe benzină disponibile pe noul Jaguar XJ.

Versiunea pe motorină dispune de patru supape pe cilindru și asigură livrarea unui cuplu maxim de 600 Nm, trimis doar punții din spate.

Unitățile benzinare au o configurație V8 și dispun de o cilindree de 5 litri. Ceea ce le distinge nu este doar numărul cailor putere, versiunile oferind 385 și 510 cai putere, ci și modul de lucru primul fiind un motor atmosferic iar cel de-al doilea fiind dotat cu supraalimentare și compresor mecanic.

Dinamica unităților pe benzină este incomparabilă cu cea a motorului turbodiesel de 275 de cai putere, diferențele de performanță fiind majore.

Din punct de vedere constructiv, s-a utilizat masiv aluminiul și magneziul, adoptându-se tehnologii spațiale. Noua limuzină este mai uşoară cu aproape 150 de kilograme comparativ cu principalii săi concurenţi, consumul de combustibil şi emisiile fiind cele care au de beneficiat de pe urma acestui avantaj. Greutatea scăzută împreună cu peste 50% din materiale reciclabile îl ajută pe noul XJ să realizeze o economie echivalentă cu 3 tone de CO2 pentru fiecare maşină.

Jaguar XJ se poate lăuda cu un lux desăvârșit la interior. La fel ca și exteriorul, habitaclul inspiră eleganță. Inserturile din lemn, pielea fină și tehnologiile moderne se completează reciproc, rețeta utilizată de Jaguar având drept rezultat final un climat relaxant.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Jaguar XJ vizează clienții limuzinelor germane.
Dezmembrări Camioane Suceava •  •  •  •  •  •  • 
 Vizualizări articol: 523 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jaguar XJ vizează clienții limuzinelor germane0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Auto

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei