Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 sep 2011 - Anul XVI, nr. 217 (4815)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Aston Martin Lagonda va fi relansat anul viitor

Aston Martin va readuce în atenţie numele Lagonda. Titulatura era folosită încă din anii 60 pentru a desemna versiunile de lux dezvoltate de producătorul britanic, ce concurau modelele Bentley şi Rolls-Royce. După 15 ani de la producţia ultimului automobil Lagonda, anul trecut la Geneva a debutat conceptul care anunţă relansarea gamei de lux cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la apariţia numelui Lagonda pe firmamentul industriei auto.

Aşa cum se anticipase deja, Aston Martin a dezvăluit un SUV cu linii de coupe şi nu o limuzină care să rivalizeze cu Phantom sau Continental, cum poate mulți s-ar fi așteptat. Prototipul este denumit simplu Lagonda şi, potrivit directorului executiv Ulrich Bez, va intra în producţia de serie din anul 2012.

Mașina utilizează un motor V12 şi tracţiune integrală. Spre deosebire de propulsoarele tradiţionale realizate de Aston Martin, unitatea V12 de pe Lagonda este capabilă să funcţioneze cu diferite tipuri de carburanţi, benzină, diesel sau bioetanol - E85. De asemenea, propulsorul poate fi adaptat foarte uşor la sistemele hibride convenţionale. Iată o premieră foarte interesantă care pe viitor o vom regăsi şi pe automobilele altor constructori. Tehnologia şi modul constructiv al acestui motor sunt încă necunoscute, însă este evident că nici britanicii nu au finalizat dezvoltarea acestuia, de vreme ce au refuzat să dea detalii de orice natură.

Aston Martin susţine că designul conceptului este inspirat din versiunile Lagonda fabricate în anii 30, în special de modelul LG6. Designul foarte masculin al maşinii, plafonul care plonjează lin spre portbagaj, geamurile laterale de dimensiuni reduse, masivitatea părţii frontale, nervurile prezente pe capotă şi profil redau în linii mari formele viitorului model de serie care va păstra aproape în totalitate caracteristicile de natură estetică ale conceptului.

Cu excepţia grilei şi a fantelor de aer de pe aripi, elemente caracteristice oricărui automobil Aston Martin, în rest Lagonda debordează de originalitate. Blocurile optice, spatele bombat, luneta scurtă, hayonul pătrăţos, jantele de 22 de inch sunt tot atâtea componente care proiectează imaginea unui model de lux, puternic şi sofisticat.

Interiorul, conceput să găzduiască în condiţii foarte confortabile doar patru persoane, este dominat de tehnologii avansate. Astfel se explică prezenţa unor ecrane LCD care înlocuiesc butoanele pentru diferite funcţii, totul fiind comandat prin simpla apăsare a unor ecrane digitale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aston Martin Lagonda va fi relansat anul viitor.
Dezmembrări Camioane Suceava •  •  •  •  •  •  • 
 Vizualizări articol: 436 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aston Martin Lagonda va fi relansat anul viitor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Auto

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei