Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 aug 2011 - Anul XVI, nr. 193 (4791)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Chevrolet va prezenta la Frankfurt conceptul avansat Miray

Chevrolet va întâmpina vizitatorii salonului auto de toamnă cu o creație care prefațează o frântură din universul mașinilor viitorului. Se numește Miray și este un concept spectaculos, futurist și avansat, cu o amprentă ecologică bine definită. Prototipul aduce o nouă interpretare elementelor tipice de design ale mărcii americane, dar în acelaşi timp este considerat un tribut adus moştenirii lăsate de mașinile sport Chevrolet.

„Miray înseamnă viitor în limba coreeană. Prototipul întăreşte legătura dintre autovehicul şi şofer şi oferă o abordare nouă asupra viitorului autovehiculelor sport”, a explicat Brannon. Modelul Miray demonstrează potenţialul de recalibrare şi extindere a tehnologiilor actuale în materie de sistemele de propulsie”.

Cu dimensiuni mici şi decapotabil, prototipul Miray are un fuzelaj aerodinamic ce aminteşte de avioanele de luptă moderne. Grila dublă a radiatorului este flancată de farurile cu tehnologie LED, cu noile lămpi diurne specifice mărcii Chevrolet. Aripile faţă şi spate evocă modelul Chevrolet Corvette din trecut şi exprimă spiritul sportiv al prototipului. Spoilerele din fibră de carbon, amplasate la colţuri, asigură controlul deportanţei şi al fluxului de aer.

Partea laterală a caroseriei, în formă de săgeată, este fabricată din material plastic armat cu fibră de carbon (CFRP) şi fibre de carbon. Portierele cu deschidere verticală, în stilul autovehiculelor de curse de la Le Mans, subliniază aspectul rasat al prototipului Miray. Jantele sport ale modelului Miray, de 20 inch, pentru roţile din faţă, şi de 21 inch, pentru cele din spate, sunt confecţionate din aluminiu şi fibră de carbon.

Interiorul prototipului Miray este caracterizat de un amestec de aluminiu şlefuit, piele naturală, material textil de culoare albă şi suprafeţe cu aspect de metal lichid, pentru un efect general care să îmbine rapiditatea cu aspectul sculptural. Postul de conducere dublu, care înconjoară şoferul şi pasagerul din faţă, a fost inspirat de modelul emblematic Chevrolet Corvette: acesta se concentrează asupra şoferului, dar în acelaşi timp implică total pasagerul din faţă în experienţa conducerii.

Informaţiile afişate în faţa şoferului au fost grupate în trei zone, fapt care elimină încărcarea inutilă a câmpului vizual şi îi permite acestuia să se concentreze asupra senzaţiilor din timpul conducerii. Camerele video retractabile pentru vedere în spate, care înlocuiesc oglinzile retrovizoare tradiţionale, se extind prin acţionare electrică de la geamurile laterale.

În cazul deplasării în zone urbane, camera video îndreptată în faţă funcţionează în combinaţie cu sistemul GPS, pentru a suprapune informaţiile sistemului de navigaţie cu imaginile video în timp real.

Sistemul de propulsie pe jumătate electric al prototipului Miray a fost creat pentru a performanţe maxime  şi eficienţă sporită din punct de vedere al consumului de carburant. Cele două motoare electrice de 15 kW ale acestuia, montate frontal, sunt alimentate de o baterie litiu-ion reîncărcată prin utilizarea energiei de frânare regenerativă. Tracţiunea poate fi comutată între roţile din faţă şi cele din spate.

Un motor supraalimentat, cu cilindree de 1,5 litri şi patru cilindri, montat în spatele postului de conducere, se alătură motoarelor electrice, pentru a asigura o conducere performantă.

Un sistem de transmisie cu ambreiaj dublu elimină necesitatea unui convertizor de cuplu, asigurând astfel posibilitatea reducerii dimensiunii motorului. Schimbarea treptelor de viteză se face rapid şi cu fermitate, schema treptelor de viteză fiind reglată pentru a îmbunătăţi viteza maximă în modul performanţă. Un sistem start-stop funcţionează în combinaţie cu sistemul de transmisie cu ambreiaj dublu al prototipului Miray.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Chevrolet va prezenta la Frankfurt conceptul avansat Miray.
Dezmembrări Camioane Suceava •  •  •  •  •  •  • 
 Vizualizări articol: 502 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Chevrolet va prezenta la Frankfurt conceptul avansat Miray0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei