Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 iun 2011 - Anul XVI, nr. 151 (4749)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   13 imagini |   ø fişiere video

BMW Seria 1 M Coupe, expresia dinamicii la superlativ

BMW a promis să aștearnă la picioarele pasionaților un model așa cum de mult n-au mai avut parte. Se numește Seria 1 M Coupe și va fi capabil să genereze nu doar plăcere la volan ci și să redefinească valorile de performanță în clasa compactă. Deoarece preia din ADN-ul celebrului M3, noua creație are asigurată două ingrediente vitale: dinamică și putere.

M Coupe este cea mai puternică versiune din gama Seria 1. Va fi disponibilă într-un număr limitat de exemplare, cel mult 3.000 de bucăți, la un prețde 50.500 de euro cu TVA.

Pentru a nu fi confundat cu iconicul M1, a fost necesară alegerea unei titulaturi diferite dar sugestivă pentru mezinul familiei de mașini sportive.

Dotările noului Seria 1 M Coupe sunt de excepție, pornind de la motorul de 340 de cai putere, platforma mecanică modificată, șasiul rigidizat, direcția, sistemele de asistare electronică, suspensiile complet schimbate și încheind cu axele față-spate optimizate și sistemul de frânare ce include discuri de 360 mm diametru pe puntea faţă şi 350 mm în spate.

Șasiul vine cu elemente preluate de la M3 și adaptate caracteristicilor Seriei 1. O mare parte din componentele sale sunt fabricate din aluminiu pentru a reduce greutatea cât mai mult posibil. Modelul sportiv Seria 1 M Coupe cântărește 1.495 de kilograme, și poate demara de la 0 la 100 km/h în doar 4,9 secunde. Prin comparație, un BMW M3 de ultimă generație accelerează în 4,8 secunde, ceea ce spune aproape totul despre capacitățile acestui mic bolid al diviziei M.

Accelerația de la 0 la 200 km/h se petrece în 17,3 secunde. Din păcate, nici acest model nu iese de sub incidența limitării de viteză astfel că cei care au sperat să poată depăși 250 km/h, visul le va fi spulberat, în ciuda faptului că pe bord este afișată cifra 300.

Performanțele provin de la un motor de 3,0 litri cu 6 cilindri în linie care acționează prin intermediul unei cutii manuale cu 6 trepte, doar roțile punții spate. Seria 1 M Coupe dispune de o funcție de blocare a diferenţialului spate, folosind un ambreiaj multi-disc și poate efectua derapaje controlate, spre deliciul iubitorilor de drifting, prin simpla activare a funcției M Dynamic Mode.

Noul model sport de la BMW este și singurul din clasa compactă care vine cu tracțiune spate și funcție de overboost care oferă 50 Nm suplimentar. Toate aceste performanțe au însă și un preț. Consumul de 9,6 litri/100 km nu est nici pe departe cel mai bun din segment, în schimb are una din cele mai bune puteri litrice:  4,6 kg per cal putere.

Motorul dotat cu injecţie directă de benzină este supraalimentat de două turbocompresoare. Oferă o putere maximă de 340 CP la 5.900 rpm şi un cuplu maxim de 450 Nm.

În ceea ce priveşte schimbările exterioare, Seria 1 Coupé se diferențiază de restul gamei, prin barele de protecţie diferite, pasajele roţilor, oglinzi exterior - aceleaşi ca la M3. Blocurile optice față sunt aceleaşi ca cele ale altor versiuni ale Seria 1 Coupe.

În plus, un spoiler mic montat pe capacului portbagajului și cele patru țevi de evacuare personalizează într-un mod inconfundabil mod mașina sportivă. Monograma "M" este prezentă pe pasajele roților şi capacul portbagajului.

Prizele mari de pe secțiunea frontală au rolul de a dirija curenții de aer pentru a îmbunătăți aerodinamica și stabilitatea.

BMW va oferi Seria 1 M Coupe cu trei nuanțe de exterior metalizate: alb (Alpine White), negru (Black Sapphire Metallic) şi orange (Valencia Orange).

Jantele de 19 inch din aliaj uşor vin cu un design specific și sunt montate pe pneuri 245/35 în faţă şi 265/35 în spate.

Interiorul este similar cu restul gamei, deşi acestea diferă prin anumite elemente, cum ar fi inserţiile de pe bord, ornamente uși, căptușeala din tabloul de bord, țesătura scaunului design sportiv, capitonat cu piele "Boston", sau suportul pentru picioare la şofer.

Sportiva acomodează patru persoane în cabină și oferă un spațiu de 370 de litri pentru bagaje.

În configuraţia standard, BMW Seria 1 M Coupe afişează armonie atât de caracteristică mașinilor M. Este capabilă să facă faţă atât cerințelor extreme pe pista de curse dar şi diferitelor provocări ale traficului de zi cu zi.

În plus, preferinţele individuale în ceea ce priveşte confortul, siguranţa şi sistemele de infotainment pot fi îndeplinite cu o selecţie specifică de opţiuni de echipament.

Echipamentul standard include 6 airbaguri, de controlul stabilităţii, aer condiţionat, farurile dual-xenon.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului BMW Seria 1 M Coupe, expresia dinamicii la superlativ.
Dezmembrări Camioane Suceava •  •  •  •  •  •  • 
 Vizualizări articol: 624 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
BMW Seria 1 M Coupe, expresia dinamicii la superlativ0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   17.3 ? trimis de
(29 iun 2011, 12:09:26
"Accelerația de la 0 la 200 km/h se petrece în 17,3 secunde"
inclin sa cred ca va inselati ...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Auto

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei