Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 iun 2011 - Anul XVI, nr. 137 (4735)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Renault Megane primește ediția specială R.S Trophy și motor de 265 CP

Renault știe cum să împletească sportivitatea mașinilor de serie cu motorsportul. Un caz concret este Megane R.S Trophy, un vehicul în serie limitată care celebrează 35 de ani de la lansarea campionatului monomarcă Megane Trophy. Modelul pregătit este unul special din toate punctele de vedere, deși el are la bază versiunea de top R.S. 

Lansarea are loc pe 17 iunie, în cadrul unui eveniment denumit ”Ziua Entuziaștilor Renault”, găzduit pe legendarul circuit Nürburgring din Germania, chiar înaintea etapei cu numărul cinci din actualul sezon Eurocup Megane Trophy.

Vor fi fabricate doar 500 de exemplare, comenzile fiind deschise din 20 iunie. Prețul seriei limitate este fixat la 35.500 de euro.

Elementele care definesc ediția specială sunt atât cele decorative, aerodinamice, cât și tehnice. Pentru caroserie vor fi patru culori, însă Megane R.S Trophy va dispune printre altele și de nuanța exclusivă galben Sirius. Modelul în serie limitată va fi recunoscut ușor față de versiunea obișnuită grație pavilionului de culoare neagră, geamurilor fumurii, jantelor lucioase de 19 inch cu design unic și emblemei Trophy. Spoilerul față are un desen mai agresiv în comparație cu Megane R.S, iar blocurile optice includ lumini diurne. 

Nici interiorul nu se face rabat de la o echipare exemplară. Megane R.S Trophy este dotat cu scaune Recaro, din țesătură sau piele, inserturi cu aer sportiv, pedalier din aluminiu, volan sportiv. Pe consola centrală este aplicat așa-numitul R.S Monitor, un ecran de dimensiuni apreciabile, unde pot fi citiţi parametri mecanici furnizați în timp real. Șoferul va aprecia în mod deosebit utilitatea acestuia doar pe pista circuitelor de curse, locul unde va evalua întregul potențial al mașinii.

Sub capotă modificările se rezumă la modificarea presiunii din turbină la 2,5 bari și la creșterea puterii motorului, care generează un plus de performanță. Unitatea de 2,0 litri generează 265 de cai putere, cu 15 mai mult decât Megane R.S, iar cuplul motor de 360 Nm, mai mare cu 20 Nm decât la modelul din care derivă, este disponibil în plaja 3.000 – 5.0000 rpm.

Megane R.S Trophy se remarcă și prin puterea litrică oferită, una dintre cele mai bune din segment, de 5,1 kg/CP și o putere specifică de 132,5 CP/litru.

Demarajul este efectuat în fix 6 secunde, compacta franceză de înaltă performanță fiind capabilă să atingă o viteză maximă de 254 km/h. Renault garantează viitorilor proprietari senzații deosebite la bordul acestui vehicul sportiv autentic, un argument puternic fiind și setarea specială a șasiului Cup și disponibilitatea unui diferențial cu alunecare limitată în standard.

Pneurile Bridgestone Potenza, inspirate din universul Formulei 1, sunt o altă componentă menită să aducă senzații puternice celui de la volan, profilul lor asimetric asigurând o manevrabilitate de excepție în viraje strânse, pe asfalt uscat dar și umed, stabilitate, aderență și confort acustic.

În ceea ce privește consumul Megane R.S Trophy a fost optimizat pentru obținerea unui consum mixt de numai 8,2 litri/100km.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Renault Megane primește ediția specială R.S Trophy și motor de 265 CP.
Dezmembrări Camioane Suceava •  •  •  •  •  •  • 
 Vizualizări articol: 372 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Renault Megane primește ediția specială R.S Trophy și motor de 265 CP0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Auto

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei