Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 22 apr 2011 - Anul XVI, nr. 94 (4692)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

New York 2011

Nissan Leaf a fost desemnată ”Maşina Lumii” în anul 2011

Nissan, Ferrari, Aston Martin, şi Chevrolet sunt marii câştigători ai ediţiei din acest an  ai concursului ”Maşina Lumii - WCOTY”. Premiile sunt acordate de un juriu internaţional, format din peste 60 de jurnalişti şi specialişti în designul şi tehnologiilor auto, şi se doresc a fi un etalon în domeniu. Principalul trofeu pus în joc a revenit maşinii japoneze Nissan Leaf, care a câştigat şi premiul ”Maşina Anului 2011 în Europa”.

Concursul mai include alte trei secţiuni care desemnează cele mai bune creaţii în materie de sportivitate, design, şi ecologie.

 

World Car Of The Year – Nissan Leaf

În competiţia finală pentru ”Maşina Lumii” au intrat trei modele, din care două din segmentul premium noile Audi A8 şi BMW Seria 5, şi vehiculul electric Nissan Leaf. Acesta din urmă a cucerit cel mai râvnit premiu din concurs, fapt care de altfel semnalează o premieră în cele 7 ediţii ale evenimentului organizat în prima zi a Salonului Auto de la New York, Leaf fiind primul automobil electric ce primeşte această prestigioasă distincţie.

”Este o mare bucurie că primul automobil electric din lume comercializat la nivel mondial, Nissan Leaf, a câştigat acest prestigios premiu ”World Car of the Year", a declarat Carlos Ghosn preşedintele şi directorul executiv Nissan. "Această distincţie recunoaşte faptul că Nissan Leaf, un pionier în mobilitate cu emisii zero, are rezultate superbe în ceea ce priveşte condusul, manevrabilitatea, nivelul de zgomot, în raport cu maşinile pe combustibili. Totodată validează viziunea clară şi valorile de mobilitate durabilă marca Nissan pe care dorim să le oferim clienţilor din întreaga lume".

 

World Performance Car – Ferrari 458 Italia

Secţiunea maşinilor sportive a fost de departe cea mai echilibrată, candidaţii din acest an fiind Ferrari 458 Italia, Mercedes SLS AMG şi Porsche 911 Turbo. Calităţile noului supercar Ferrari au impresionat sub toate aspectele, ţinută de drum, manevrabilitate, performanţă, motiv pentru care aproape fiecare membru al juriului i-a acordat punctajul maxim. 458 Italia este ”Maşina Sportivă” a Anului 2011, trofeu cucerit ediţia anterioară de Audi R8 V10.

”Scopul nostru în dezvoltarea lui 458 Italia a fost acela de a potrivi tehnologia şi performanţa extremă existentă în activităţile noastre din motorsport cu cerinţele clienţilor noştri, care doresc să se bucure de maşinile lor, dar şi să trăiască o experienţă unică, pe care numai un Ferrari o poate oferi", a spus Marco Mattiacci, preşedintele şi directorul executiv al Ferrari America de Nord. Premiul de astăzi ne face foarte mândri şi încrezători că am atins obiectivele noastre", a concluzionat Mattiacci.

 

World Car Design – Aston Martin Rapide    

Rafinamentul britanic a avut câştig în faţa şcolii de design italian. Aston Martin Rapide este, în viziunea juriului WCOTY, cel mai frumos automobil din lume în anul 2011. Premiul pentru design acordat primului vehicul de patru locuri din istoria Aston Martin are la bază faptul că limuzina Rapide emană splendoare în fiecare detaliu, stabilind astfel noi repere ale eleganţei. Ceilalţi doi concurenţi în această categorie au fost Alfa Romeo Giulietta şi Ferrari 458 Italia.

"Există un sentiment real al proporţiei la această maşină, asemănător unui costum comandă specială. Puritatea maşinii o face să arate perfect chiar din orice unghi", susţine Marek Reichmann, directorul de design Aston Martin.

 

World Green Car – Chevrolet Volt 

Singurul vehicul american aflat în concurs a reuşit să îşi adjudece un premiu de cel mai ecologic vehicul al anului 2011. Nimeni altul decât Chevrolet Volt, modelul pentru care americanii stau la rând, este cel care a câştigat în faţa principalilor concurenţi, electricul Nissan Leaf  şi economicului model turbodiesel BMW 320d EfficientDynamics Edition. Autonomia ridicată, consumul foarte redus, tehnologia din dotare, şi nu în ultimul rând rata emisiilor de noxe au înclinat balanţa în favoarea lui Volt.

”Alegerea modelului Volt ca ”Vehiculul Ecologic al Anului” este o dovadă în plus asupra tehnologiilor eficiente care sunt acum oferite de Chevrolet în întreaga lume", a declarat Rick Schiedt, vicepreşedinte de marketing al Chevrolet. "Acest premiu, şi alţii care l-au precedat, validează eforturile depuse de echipa de dezvoltare pentru a construi un automobil cu adevărat remarcabil cu potenţialul de a transforma mobilitatea".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nissan Leaf a fost desemnată ”Maşina Lumii” în anul 2011.
Dezmembrări Camioane Suceava •  •  •  •  •  •  • 
 Vizualizări articol: 1036 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Nissan Leaf a fost desemnată ”Maşina Lumii” în anul 20115.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Auto

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei