Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 dec 2010 - Anul XV, nr. 305 (4596)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Toyota Urban Cruiser convinge că mărimea nu contează

Toyota nu a inventat conceptul de crossover pur urban SUV, dar și-a asumat misiunea de a-l aduce mai aproape de perfecțiune. Nevoia firească de a acoperi un segment dar și creșterea volumului vânzărilor au fost argumente suficient de solide pentru ca Urban Cruiser să primească undă verde în laboratoarele Toyota.

Așa după cum o spune și numele, acesta își va petrece mare parte din timp prin aglomerările urbane. Modelul japonez beneficiază de o caroserie în 5 uşi iar dimensiunile sale compacte - 3.930 mm lungime, 1.725 mm lăţime, 1.540 mm înălţime şi ampatamentul de 2.460 mm - îl recomandă ca un excelent automobil de oraş.

Are suficient spațiu, grad de siguranță, și mobilitate cât să te ducă din punctul A în punctul B. Ultracompact și agil, modelul este mulat pe deplasările din interiorul orașelor. Însă există și o componentă interesantă la acest SUV junior al japonezilor.

Urban Cruiser poate avea, pe lângă obișnuita tracțiune față, și o configuraţie 4x4, ambele fiind echipate cu cutii manuale în 6 trepte. Primul dispune de un propulsor diesel de D-4D de 1.4 litri, capabil să genereze 90 de cai putere şi un cuplu de 205 Nm, disponibil între 1.800 rpm şi 2.800 rpm. Propulsorul echipat standard cu filtru de particule (DPF) ajută ca plafonul emisiilor de noxe să nu depăşească 133 g/km de dioxid de carbon.

Spre diferenţă de modelul cu sistem AWD (tracţiune integrală) versiunea cu tracţiune exclusiv anterioară este animată de motorul pe benzină Dual VVT-i de 1.33 litri ce dezvoltă 100 cai putere şi un cuplu maxim de 132 Nm.

Pentru a corespunde în termeni de eficienţă cu unitatea pe motorină, Toyota a echipat modelul pe benzină cu sistemul Stop & Start disponibil în echiparea standard. Prezenţa acestei tehnologii face ca nivelul emisiilor să atingă 130 g/km. Agil, economic, cu un aer tineresc şi cu dimensiuni care te ajută să te strecori uşor în trafic Urban Cruiser combină avantajele unui SUV cu cele ale unei maşini subcompacte.

Urban Cruiser nu duce lipsă de sisteme avansate de securitate activă şi pasivă, ceea ce face ca modelul japonez să fie cel mai sigur din segmentul în care activează.

Printre dotările de bază amintim sistemele de asistenţă la frânare şi ABS, distribuţia electronică a forţei de frânare (EBD) şi sistemul de control al stabilităţii (VSC) care acţionează împreună cu controlul tracţiunii (TRC).

Pe lângă spaţiul generos, acesta dispune de un volum de stocare pentru bagaje ce măsoară 314 litri şi poate atinge o valoare maximă de 749 litri când se rabatează scaunele din spate.

Derivat din conceptul cu acelaşi nume, noul crossover este stilizat diferit de RAV4, sub care este poziţionat în gamă.

Capota scurtă, profilul musculos al părţii frontale, linia simplă a spatelui şi montanţii groşi pe care se aşează pavilionul şi marcajele din plastic aplicate pe praguri şi spoilere, constituie elementele care definesc trăsăturile de bază ale celui mai mic membru din familia de modele SUV concepute de Toyota.

Interiorul este gândit să ofere maximum de confort şi spaţiu pasagerilor dar şi protecţie pe măsură. În caz de impact cabina poate absorbi şocurile, graţie sistemului Minimal Intrusion Cabin System dezvoltat de Toyota.

Habitaclul poate găzdui patru persoane adulte şi este garnisit cu materiale plastice si tapițerie de calitate, în timp ce bordul de culoare argintie adaugă farmec şi dă un plus de personalitate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Toyota Urban Cruiser convinge că mărimea nu contează.
Dezmembrări Camioane Suceava •  •  •  •  •  •  • 
 Vizualizări articol: 646 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Toyota Urban Cruiser convinge că mărimea nu contează0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Auto

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei