Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 dec 2010 - Anul XV, nr. 303 (4594)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Volkswagen va începe din 2011 testarea viitorului Golf electric

Volkswagen și-a propus ca în 2018 să fie liderul de piață al mașinilor electrice. Țelul va fi atins cu ajutorul emblematicului Golf, model care va fi oferit peste trei ani și în versiune electrică. Germanii au pregătit pentru început un model pre-producție bazat pe conceptul funcțional Blue-e-motion, dezvăluit în câteva rânduri la cele mai importante saloane auto internaționale.

Începând de anul viitor Volkswagen va organiza un test cu o amploare fără precedent, o flotă de 500 de modele pur electrice Blue-e-motion urmând a fi utilizate în diverse locații din Europa cu scopul de a minimiza carențele primului automobil electric din istoria mărcii germane. Testele care vor indica exact capacitățile mașinii ecologice se vor desfășura în marile alglomerări urbane.

O serie de teste speciale vor fi desfășurate în zone cu temperaturi extreme, în apropierea Polului Nord și în regiuni deșertice din Africa.

Modelul de uzină Golf cu propulsie electrică va fi disponibil începând cu 2013.

Teoretic, acesta ar urma să poarte amprenta estetică a viitorului Golf VII. Pentru a putea crește autonomia de drum, compacta electrică germană va fi echipată doar cu componente de strictă necesitate, printre care aerul condiționat și sistemele de siguranță. Cel mai greu echipament al mașinii este pachetul de baterii, care poate cântări și 200 de kilograme. Volkswagen speră ca peste doi ani tehnologia să poată oferi sisteme mai ușoare, compacte și cu o exploatare mai îndelungată.

Conceptul Golf Blue-e-motion care va da naștere modelului de serie electric este pus în mișcare de un motor ce dezvoltă 115 cai putere și un cuplu maxim ce atinge 270 Nm, valoare regăsită pe acest palier de putere doar la motoarele turbodiesel. Energia necesară funcționării sistemului de propulsie electric este furnizată de baterii litiu-ion de 26.5 kw/h, capabile să asigure o autonomie maximă de 150 de kilometri.

Demarajul de la 0 la 100km/h se efectuează în 11,8 secunde iar viteza maximă este limitată la 140 km/h pentru a conserva resursele mașinii. 

Pentru o mai bună distribuție a maselor, bateriile sunt poziționate central între scaunele spate și rezervorul de combustibil, soluție care a penalizat foarte puțin spațiul pentru bagaje al cărui volum standard este de 237 de litri.

Grație adoptării unor soluții ingenioase la montajul componentelor, dar și designul Golf Blue-e-motion cântărește doar 1.545 kg, cu doar 205 kg mai mult decât o versiune Golf cu motor turbodiesel.

Este foarte posibil ca o parte din energia utilizată de mașină să fie generată de un sistem de celule voltaice amplasate pe pavilion.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Volkswagen va începe din 2011 testarea viitorului Golf electric.
Dezmembrări Camioane Suceava •  •  •  •  •  •  • 
 Vizualizări articol: 577 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Volkswagen va începe din 2011 testarea viitorului Golf electric0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Auto

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei