Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 20 nov 2010 - Anul XV, nr. 274 (4565)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   15 imagini |   ø fişiere video

Salonul Auto de la Los Angeles

BMW își prezintă astăzi noul Seria 6 Cabrio

BMW a surprins publicul american cu o surpriză foarte plăcută, venită pe final de sezon autumnal. Primul producător de automobile premium din lume a dezvăluit noua generație Seria 6 Cabrio, un vehicul elegant de 2+2 locuri, încărcat de inovații, tehnologie și performanțe dinamice. Decapotabila germană a fost prezentată în premieră mondială la Salonul Auto de la Los Angeles şi are programat debutul pe piaţa din Europa, inclusiv România, în luna martie a anului viitor.

Ambianţa luxoasă a interiorului, evidenţiată de cockpitul ergonomic, învăluie pasagerii într-un sentiment de siguranţă exclusivistă. Funcţionalitatea de înaltă clasă a interiorului este evidenţiată clar prin displayul de mari dimensiuni – amplasant într-un nou design, desprins din consola centrală, cu design flatscreen – al sistemului de control iDrive, aflat în echiparea standard.

La lansare, BMW Seria 6 Cabriolet va fi disponibil în două versiuni de motorizare care oferă 320 CP și 407 CP. În dotarea standard, cele două motoare beneficiază de transmisie automată Sport, cu opt trepte. Noul model este echipat standard cu Drive Dynamic Control, care permite conducătorilor să opteze pentru propriile reglaje ale suspensiei, în timp ce sistemul Adaptive Drive, disponibil ca opţiune, oferă amortizoare şi bare stabilizatoare controlate electronic. Pe lângă servodirecţia electromecanică, disponibilă standard, o altă particularitate unică în acest segment este sistemul opţional Integral Active Steering (Direcţie Activă Integrală).

Luxoasă şi, în acelaşi timp, dinamică, experienţa la volanul noului BMW Seria 6 Cabriolet este reflectată de designul exterior, caracterizat de eleganţă atletică şi de sportivitate. Noul BMW Seria 6 Cabriolet este conceput ca un model cu 2+2 locuri. Interiorul oferă scaunele create individual pentru conducător, pasagerul din dreapta şi cei din spate. Materialele de foarte bună calitate, culorile alese cu grijă şi, din nou, suprafeţele conturate cu atenţie pentru detalii sunt combinate pentru a produce o ambianţă definită prin lux, dinamism şi funcţionalitate elegantă. Un element emblematic pentru BMW în designul interior este aranjamentul cockpitului cu orientare către conducător.

Încă o dată, noul BMW Seria 6 Cabriolet dispune de un acoperiş soft-top, din material textil, operat electric. Acoperişul este alcătuit din mai multe straturi speciale şi a fost optimizat în ceea ce priveşte proprietăţile acustice şi rigiditatea structurii şi pentru o izolare de foarte bună calitate.

Operaţia automată de deschidere şi închidere a acoperişului este activată standard, prin utilizarea unui buton de pe consola centrală.

Deschiderea acoperişului durează 19 secunde, în timp ce procesul de închidere necesită 24 de secunde. Ambele operaţiuni pot fi activate şi în timpul deplasării, la viteze de până la 40 km/h.

Acoperişul noului BMW Seria 6 Cabriolet este disponibil în trei variante cromatice, care adaugă o notă suplimentară de stil. Pentru exterior sunt disponibile două nuanţe coloristice uni şi şapte variante metalizate.

Cu o lungime de 4.894 milimetri, noul BMW Seria 6 Cabriolet este mai lung cu 74 milimetri decât predecesorul său. În aceeaşi manieră, ampatamentul extins măsoară acum 2.855 milimetri. De asemenea, automobilul a crescut cu 39 milimetri în lăţime la 1.894 milimetri, în timp ce înălţimea a scăzut cu nouă milimetri, la 1.365 mm.

Noul BMW Seria 6 Cabriolet dispune de un portbagaj de 300 litri când acoperişul este strâns, ceea ce permite încărcarea a doi saci de golf şi a unei serviete. La închiderea acoperişului, compartimentul variabil de stocare a soft-topului poate fi rabatat printr-o singură mişcare, iar capacitatea portbagajului creşte la 350 litri.

Noul BMW Seria 6 Cabriolet este echipat cu scaune foarte uşoare - o dezvoltare recentă - care au integrat sistemul centurilor de siguranţă şi sunt disponibile în trei variante.

În interesul unei optimizări a masei, uşile, capota şi suporţii arcurilor de la puntea faţă sunt integral din aluminiu, în timp ce aripile spate, capota acoperişului şi cea a portbagajului sunt dintr-un material compozit cu fibră de sticlă.

Dezvoltarea instantanee a puterii şi cuplul sunt particularităţile principale ale celor două motoare disponibile la lansarea noului BMW Seria 6 Cabriolet. Propulsorul V8 şi cel cu şase cilindri dispuşi în linie beneficiază de tehnologia BMW TwinPower Turbo şi injecţie directă, iar caracterul lor sportiv este combinat cu o cursivitate remarcabilă şi o eficienţă excepţională.

Motorul cu opt cilindri, de 4,4 litri, de la noul BMW 650i Cabriolet, dezvoltă o putere maximă de 407 CP, pe un interval al turaţiilor cuprins între 5.500 şi 6.400 rpm, iar cuplul maxim de 600 Newton metri este atins între 1.750 şi 4.500 rpm. Acest motor unic, ale cărui turbocompresoare sunt poziţionate între profilul V dintre cele două rânduri de cilindri, produce un flux instantaneu şi constant de putere. Noul BMW 650i Cabriolet efectuează sprintul de la 0 la 100 km/h în 5,0 secunde, iar electronica limitează viteza maximă la 250 km/h. Acest motor de top are consumul mediu de 10,7 litri per 100 kilometri - şi nivelul emisiilor CO2 - 249 grame per kilometru.

Motorul cu şase cilindri, aflat sub capota noului BMW 640i Cabriolet, combină tehnologia BMW TwinPower Turbo şi injecţia directă cu gestiunea complet variabilă a supapelor Valvetronic. Toate acestea permit propulsorului de 3,0 litri să atingă un maximum de 320 CP la 5.800 rpm şi un vârf al cuplului de 450 Newton metri între 1.300 şi 4.500 rpm. Motorul propulsează BMW 640i Cabriolet de la 0 la 100 km/h în 5,7 secunde şi la o viteză maximă de 250 km/h, de asemenea limitată electronic. Consumul mediu este de 7,9 litri per 100 kilometri, iar emisiile CO2 de 185 grame per kilometru.

Cutia de viteze automată cu opt trepte, disponibilă standard la noul BMW Seria 6 Cabriolet, reprezintă o combinaţie a sportivităţii, confortului de schimbare a treptelor şi eficienţei fără egal în acest segment. Schimbarea rapidă şi exactă a treptelor de viteză şi convertizorul de cuplu cu eficienţă deosebită diferenţiază această transmisie de cele ale concurenţei.

Tehnologii precum recuperarea energiei frânelor, servodirecţie electrică (EPS), operarea la nevoie a componentelor auxiliare, construcţia ultrauşoară şi pneurile cu rezistenţă redusă la ruliu asigură o eficienţă maximă. În plus, noul BMW 640i Cabriolet este echipat cu control activ automat al clapetelor de admisie a aerului din grila de radiator şi cu funcţia Auto Start Stop.

Tehnologia avangardistă a şasiului oferă noului BMW Seria 6 Cabriolet tot ce are nevoie pentru un comportament sportiv şi un confort excepţional. Suspensia cu dublu braţ de la puntea faţă şi cea integrală din spate sunt realizate predominant din aluminiu. Amortizoarele controlate electronic se adaptează atât la tipul de suprafaţă, cât şi la stilul de condus pentru a preîntâmpina mişcările nedorite ale caroseriei. Sistemul de stabilizare a ruliului reduce factori precum balansul caroseriei în virajele rapide şi la schimbările bruşte de direcţie.

Servodirecţia electrică cu Servotronic poartă marca BMW pentru un răspuns direct, precizie, confort şi eficienţă, unică în segmentul din care face parte şi BMW Seria 6 Cabriolet. La aceasta se adaugă faptul că noul BMW Seria 6 Cabriolet este primul automobil din clasa lui care poate fi comandat, ca dotare opţională, cu Integral Active Steering (direcţie activă integrală).

Printre atracţiile listei de opţionale sunt farurile adaptive, volan încălzit, scaune ventilate, scaune active şi sistem de navigaţie Professional cu hard disc. Noul BMW Seria 6 Cabriolet este disponibil cu o mai mare diversitate de sisteme de asistare a conducătorului. Acestea pot fi tehnologii precum Lane Change Warning System (sistem de avertizare la schimbarea benzii în cazul în care există automobile în unghiul mort), Lane Departure Warning System (sistem de avertizare la părăsirea benzii în cazul în care aceasta se face fără semnalizare), , BMW Night Vision cu recunoaşterea pietonilor, cameră de luat vederi pentru mersul înapoi, sistem de trei camere de luat vederi pentru perspectivă panoramică pentru mersul înapoi şi BMW Parking Assistant (sistem pentru parcarea laterală).

Noul BMW Seria 6 Cabriolet este produs la uzina BMW din Dingolfing (Germania). De asemenea, de pe linia de asamblare a celei mai mari locaţii de producţie pe care o deţine BMW Group sunt pregătite şi modelele gamelor BMW Seria 7 şi BMW Seria 5.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului BMW își prezintă astăzi noul Seria 6 Cabrio.
Dezmembrări Camioane Suceava •  •  •  •  •  •  • 
 Vizualizări articol: 659 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
BMW își prezintă astăzi noul Seria 6 Cabrio0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Auto

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei