Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 oct 2010 - Anul XV, nr. 254 (4545)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Nissan Leaf ajunge pe piața europeană în decembrie

Nissan este pregătit să înceapă comercializarea primei mașini electrice din istoria companiei. Noul Leaf va fi disponibil în Europa începând din luna decembrie. Primele țări care vor primi modelul cu sistem de propulsie electric sunt Marea Britanie, Portugalia și Olanda. Prețul acestuia pornește de la 29.995 de euro.

Noua mașină dispune de cinci locuri şi dimensiuni sensibil mai mari decât ale unei versiuni hatchback Renault Megane sau Volkswagen Golf, având 4,44 metri lungime, 1,77 metri lăţime şi 1,55 metri înălţime. Automobilul cu propulsie electrică poate acomoda cinci persoane şi rula după o singură încărcare aproximativ 160 de kilometri. Producția de serie a debutat săptămâna trecută în Japonia la uzina Oppama.

Autonomia de drum este una de top pentru un vehicul electric, dar încă departe de ceea ce poate oferi un automobil cu propulsor pe combustibili fosili, tocmai din acest motiv Leaf va fi preferat de clienţii care circulă preponderent în mediul urban.

Propulsat de un motor electric ce dezvoltă 107 cai putere, noul automobil Nissan va putea circula cu o viteză maximă de 140 km/h. Leaf este aşadar un model ”cuminte” şi din acest motiv acceleraţia şi în general performanţele dinamice nu mai contează. Unitatea de sub capotă poate genera un cuplu impresionant de 280 Nm, valoare care bate chiar cuplul furnizat de majoritatea versiunilor diesel ecologice.

Resursele motorului provin de la un set de acumulatori localizaţi sub podeaua maşinii, între cele două rânduri de scaune, puterea maximă fiind de 90 kW. Nissan Leaf foloseşte un nou tip de baterii litiu-ion, ce pot fi încărcate complet sau parţial prin intermediul unor prize trifazice mascate de emblema Nissan aflată pe secţiunea frontală. Acumulatorii sunt realizaţi după o tehnologie complet nouă, structura lor constând dintr-un ansamblu de 48 de module litiu-ion, de dimensiuni compacte, fiecare modul fiind format din patru celule. O încărcare completă, de la o sursă de 200 V, durează enorm: 8 ore. Nissan afirmă că timpul poate fi scurtat la 25-30 de minute, însă în acest caz bateriile vor fi încărcate la 80% din capacitate, o performanţă formidabilă pentru un vehicul electric.

Având o caroserie hatchback în 5 uşi şi forme inspirate din actualul model compact Tiida, noul Leaf propune un design neconvenţional dar simplu, detaliile fiind prea puţin importante pentru un automobil urban.

Nissan nu a dezvăluit costul primului model electric de serie, dar promite că acesta va fi comercializat la preţuri convenabile, ceea ce va face din Leaf un model de volum. Japonezii vor oferi o garanţie de 3 ani pentru maşină şi de 5 ani pentru sistemul de propulsie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nissan Leaf ajunge pe piața europeană în decembrie.
Dezmembrări Camioane Suceava •  •  •  •  •  •  • 
 Vizualizări articol: 508 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nissan Leaf ajunge pe piața europeană în decembrie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Auto

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei