Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 sep 2010 - Anul XV, nr. 223 (4514)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Chevrolet porneşte testarea viitorului Cruze în versiunea electrică

Chevrolet experimentează posibilitatea implementării unor sisteme de propulsie ecologice pe un număr tot mai mare de automobile. Succesul comercial înregistrat de Cruze îi determină pe americani să gândească şi o versiune electrică, în perspectiva lansării unui model de serie care va creşte reputaţia mărcii americane. În acelaşi timp maşina cu zero emisii va ajuta Chevrolet să îşi sporească vânzările la nivel global în domeniul maşinilor electrice unde pentru început toate speranţele se leagă de noul Volt.

General Motors a anunţat ieri un proiect demonstrativ, cu rolul de explorare a necesităţilor pieţei şi a gradului de acceptare pe care-l au clienţii faţă de autovehiculele electrice în Coreea. Proiectul presupune o flotă de autovehicule electrice bazate pe modelul de succes Chevrolet Cruze. Rezultatul unui proces comun de dezvoltare între GM DAT, LG Chem şi LG Electronics, autovehiculele electrice Cruze vor face parte dintr-o flotă de testare care va fi utilizată la Seul în capitala Coreei de Sud.

Proiectul are rolul de a ajuta la dezvoltarea competenţelor principale ale GM de electrificare a autovehiculelor, care includ bateriile, motoarele electrice, comenzile acţionate electric şi încărcarea. Vor fi obţinute informaţii privind utilizarea în condiţii reale şi gradul în care clienţii acceptă bateriile autovehiculelor electrice, vor fi studiate tiparele de conducere şi comportamentul de încărcare prin acest proiect care permite suportarea în comun a costurilor şi resurselor.

Aceasta este o iniţiativă-cheie în cadrul strategiei globale a GM privind bateriile şi autovehiculele electrice. Lansarea proiectului demonstrativ este programată pentru finalul lunii octombrie. Flote demonstrative create de GM împreună cu alţi colaboratori vor fi lansate pe alte pieţe urbane mai târziu în cursul acestui an.

Autovehiculele electrice Cruze din flota demonstrativă vor fi primele modele sedan electrice full-size lansate şi vor fi alimentate de baterii produse de LG Chem şi de sisteme de propulsie (motor/invertor) de la LG Electronics. Flota demonstrativă GM din Coreea de Sud va fi compusă din autovehicule Chevrolet Cruze şi GM DAT Lacetti Premiere. În prezent, GM vinde autovehiculul în Coreea de Sud cu marca locală.

„Acest proiect demonstrativ pentru autovehiculul electric Cruze consolidează poziţia de lider a GM în dezvoltarea automobilelor electrice şi a tehnologiilor ecologice, alăturându-se portofoliului de modele hibride şi modelului Chevrolet Volt”, a declarat Karl Stracke, vicepreşedintele GM Global Vehicle Engineering. „Vom utiliza experienţa dobândită din acesta şi din alte proiecte demonstrative pentru a oferi clienţilor noştri cele mai bune autovehicule din lume”.

Cruze în versiunea electrică este prevăzut cu o baterie de 31 kWh, care generează o putere maximă de 150 kW. Flota demonstrativă va fi monitorizată îndeaproape pentru a fi determinată autonomia reală ce poate fi obţinută de un autovehicul de aceste dimensiuni. În cadrul programelor de testare specifice realizate de LG Chem s-a dovedit că maşinile demonstrative ar putea atinge o autonomie de până la 160 km. Acestea pot ajunge de la 0 la 100 km/h în 8,2 secunde, iar viteza de deplasare maximă este de 165 km/h.

Dacă este conectat la o priză domestică standard de 220 volţi, autovehiculul electric Cruze poate fi reîncărcat complet în 8-10 ore. O altă sarcină a flotei demonstrative este testarea unei posibilităţi de „încărcare rapidă”, care ar putea reduce semnificativ timpul de încărcare.

„Deşi mai sunt multe de făcut, capacitatea noastră de a dezvolta acest autovehicul în mai puţin de un an, ne permite să întrezărim proiecte foarte promiţătoare pentru clienţii noştri din Coreea şi din lume", a declarat Mike Arcamone, preşedinte şi director executiv al GM DAT.

Pachetele de baterii ocupă adeseori spaţiu în portbagaj, însă cele ale autovehiculului electric Cruze sunt montate pe partea inferioară a caroseriei. De aceea, modelul Cruze oferă un portbagaj cu acelaşi volum ca şi autovehiculele convenţionale, cu motoare pe benzină.

„Extinderea pieţei de autovehicule electrice cu încărcare la prize domestice oferă suficiente motive pentru o colaborare între GM DAT şi LG Chem”, a declarat Peter Bahnsuk, vicepreşedinte şi director executiv al LG Chem. „Pe parcursul ultimilor doi ani, am dezvoltat un parteneriat puternic cu GM, iar acum aşteptăm cu nerăbdare să facem acelaşi lucru împreună cu GM DAT, în ţara noastră de origine.”

Începând din 2008, GM lucrează împreună cu LG Chem, furnizorul exclusiv de celule de baterii pentru autovehiculul electric cu autonomie extinsă Chevrolet Volt.

Ecologicul Volt va fi lansat pe piaţa din SUA spre finalul acestui an. Dezvoltarea flotei demonstrative de autovehicule electrice Chevrolet Cruze va determina extinderea acestei colaborări.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Chevrolet porneşte testarea viitorului Cruze în versiunea electrică.
Dezmembrări Camioane Suceava •  •  •  •  •  •  • 
 Vizualizări articol: 502 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Chevrolet porneşte testarea viitorului Cruze în versiunea electrică0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Auto

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei