Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 20 sep 2010 - Anul XV, nr. 221 (4512)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Mazda MX-5 Facelift se înnoiește pentru a fi mai atractiv

Mazda face diferenţa în industria automobilistică prin trei lucruri: motorul rotativ, filozofia de design Zoom-Zoom şi roadsterul MX-5. Ultimul a devenit un element de referință pentru segmentul din care face parte, prin simplul fapt că este o sinteză a unui lung şir de reuşite obţinute fără întrerupere în decursul a două decenii. Timpul însă îşi lasă urmele şi pe maşinile de succes, din acest motiv MX-5 a intrat sub lupa designerilor ce au remodelat cu delicateţe formele exterioare.

Modificările aduse decapotabilei sport de două locuri sunt concentrate în special la partea din faţă. Gura de aerisire este nouă, are dimensiuni sensibil mai mari şi a fost stilizată după modelul celei aflate pe Mazda3. Blocurile optice sunt neatinse, cu un mic amendament la partea de jos unde farul a fost alungit. Pragurile sunt uşor evazate iar spoilerul - îmbunătăţit aerodinamic, s-a debarasat de semnalizatoare, în timp ce proiectoarele de ceaţă, încadrate de un material din plastic negru, sunt găzduite într-un locaş ce imită forma blocurilor optice.

Cosmetizarea modelului MX-5 conferă un aspect mai agresiv şi dinamic, schimbările fiind necesare pentru ca decapotabila să-şi menţină poziţia deţinută în prezent pe piaţă.

La partea de propulsie, oferta este neschimbată, gama agregatelor fiind formată din unităţile pe benzină de 1.8 litri - 126 cai putere şi 2.0 litri - 160 cai putere. Cutia de viteze manuală cu şase rapoarte disponibilă pe motorul de 2.0 litri a fost revizuită pentru ca trecerea de la o treaptă la alta să fie mai lină şi confortabilă.

Pentru prima oară clienţii europeni pot alege în cazul transmisiei, şi o cutie automată cu şase rapoarte, de tipul Activematic, aceasta având o opţiune care permite schimbarea manuală a treptelor de viteză.

Inginerii japonezi au avut misiunea de a îmbunătăţi comportamentul rutier al maşinii, schimbările efectuate la suspensiile faţă traducându-se prin răspuns mai ferm şi direct la abordarea virajelor. Îmbunătăţirile aduse versiunii roadster coupe cu pavilion escamotabil din metal, sunt destul de puţine ele fiind resimţite la interior unde nivelul decibelilor a fost diminuat simţitor. Mazda a izolat zona suspensiilor şi plafonului cu un material special reuşind să reducă zgomotele în timpul mersului, prin aceasta asigurând şi un grad sporit de confort psihic.

Până în prezent Mazda a comercializat aproape 900.000 de unităţi vândute din gama decapotabilei, ajunsă la cea de a treia generaţie.

MX-5 Facelift costă în România 19.090 de euro, cu toate taxele incluse.

Versiunea de vârf are un preţ de pornire de 28.290 euro cu toate taxele.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mazda MX-5 Facelift se înnoiește pentru a fi mai atractiv.
Dezmembrări Camioane Suceava •  •  •  •  •  •  • 
 Vizualizări articol: 565 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mazda MX-5 Facelift se înnoiește pentru a fi mai atractiv0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Auto

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei