Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 aug 2010 - Anul XV, nr. 202 (4493)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Ford Fiesta și Opel Astra sunt mașinile preferate de români în luna iulie

Ford nu va uita prea curând performanțele obținute în cea mai fierbinte lună din an. Deși este departe de reușitele anilor din urmă, marca americană a izbutit în iulie să detroneze Skoda și Renault, revenind după mult timp pe prima poziție în rândul celor mai bine vândute mărci auto din România.

Rezultatul este dublat de un loc 1 și în clasamentul pe modele unde micul Fiesta și-a depășit restul de 9 contracandidați în bătălia pentru prima poziție în topul național de vânzări.

Cele 367 de modele comercializate luna trecută i-au asigurat subcompactei Fiesta fotoliul de lider pentru prima oară în acest an. Un automobil la mare căutare printre români a fost și Opel Astra, clasat pe locul doi cu 354 de modele vândute. Renault Clio liderul incontestabil al ultimelor patru luni, și-a mai pierdut din influență, modelul francez mulțumindu-se doar cu locul trei. 

Situația din vârful clasamentului relevă cât de strânsă a fost lupta în luna iulie: doar 13 unități desparte Fiesta de Astra, în timp ce Astra și Clio sunt separate de numai 4 modele.

Surpriza lunii este Renault Fluence, sedanul gamei Megane, care a scos din top 10 un model cu ștate vechi, Skoda Octavia Tour.

Cât privește performerul lunii, acesta este Chevrolet Aveo care urcă pe locul 4 grație celor 300 de unități livrate în țara noastră.

În a doua jumătate a clasamentului Golf, Polo și i30 dețin locurile 6,7,8, în timp ce ultima poziție este ocupată de Ford Focus.

În luna iulie românii au cumpărat 5.591 de noi modele de import, numărul acestora fiind în scădere față de iunie când s-au comercializat 8.991 autoturisme de proveniență străină. Nici rezultatele pe primele șapte luni ale anului 2010 nu sună prea încurajator pentru dealeri și importatori, vânzările pe piața autohtonă scăzând cu aproape 30%. Potrivit APIA parcul național auto s-a îmbogățit cu peste 40.600 de modele noi de import în perioada 1 ianuarie – 31 iulie.

Versiunile pe benzină continuă să dețină o pondere importantă în raport cu vehiculele echipate cu propulsoare diesel. Din cele 5.591 de unități vândute 64% au fost dotate cu motoare pe benzină iar restul de 36% cu motoare diesel.

O situație deloc fericită se regăsește și la Dacia care a raportat în iulie o scădere cu 39,5% a livrărilor de automobile către clienții români. Luna trecută s-au comercializat doar 2.745 de unități din gama producătorului autohton, iulie fiind cea mai slabă perioadă din 2010 după ianuarie și februarie.

 

Top 10 modele – vânzări iulie 2010, România

1.Ford Fiesta – 367

2.Opel Astra – 354

3.Renault Clio – 350

4.Chevrolet Aveo – 301

5.Skoda Octavia – 250

6.Volkswagen Golf - 195

7.Volkswagen Polo – 194

8.Hyundai i30 – 180

9.Renault Fluence – 132

10.Ford Focus – 93

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ford Fiesta și Opel Astra sunt mașinile preferate de români în luna iulie.
Dezmembrări Camioane Suceava •  •  •  •  •  •  • 
 Vizualizări articol: 525 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ford Fiesta și Opel Astra sunt mașinile preferate de români în luna iulie5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Auto

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei