Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 20 iul 2010 - Anul XV, nr. 168 (4459)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Opel Insignia ecoFLEX deschide capitolul eficienței

Opel revine în atenţia publicului cu încă o declinare a ”Maşinii Anului 2009 în Europa”. Noul Insignia ecoFLEX îşi face debutul pe o piaţă tot mai aglomerată a maşinilor care promit consum redus de carburant, fără ca performanţele să fie afectate în mod semnificativ. Modelul de clasă medie consumă doar 5,2 litri de motorină la 100 km, echivalentul unor emisii de CO2 de 136 g/km, şi furnizează o putere de 118 kW/160 cp şi un cuplu de până la 380 Nm.

Acest lucru este posibil datorită unui motor turbo diesel common rail puternic, de ultimă generaţie, cu o capacitate de 2 litri, adaptat special pentru acest model.

La fel ca toate celelalte motoare ale autovehiculelor din gama Insignia, cel cu care este echipată versiunea ecoFLEX corespunde normei Euro 5. Datorită nivelului deosebit de scăzut de emisii CO2 pentru categoria sa, cu mult sub 140 g/km, acesta poate beneficia de reduceri substanţiale de taxe în mai multe ţări europene. Mai mult decât atât, preţurile atractive şi performanţele extraordinare fac din Insignia ecoFLEX o raritate, acesta fiind capabil să accelereze de la 0 la 100 km/h în 9,5 secunde şi să atingă o viteză maximă de 221 km/h.

„Atunci când am proiectat Insignia ecoFLEX, am decis să oferim mai mult decât un simplu autovehicul ecologic. Acesta trebuia să ofere acelaşi nivel ridicat de performanţă şi la fel de multe tehnologii inovatoare ca şi restul autovehiculelor din gama Insignia. La acest preţ, pur şi simplu nu are nici un competitor real”, declară Hans Demant, Director General al companiei Opel. Motorul modelului Insignia ecoFLEX este prevăzut în premieră cu o tehnologie specifică, inovatoare: procesul de combustie CleanTech.

Elementele cheie ale acestei tehnologii de economisire a carburantului sunt noii senzori piezo-rezistenţi care măsoară presiunea din fiecare dintre cele patru camere de combustie. Modelul Insignia ecoFLEX atinge o valoare aerodinamică uimitoare de 0.26, ceea ce îl plasează printre cele mai aerodinamice berline din lume, alături de autovehicule mai scumpe ale mărcilor premium.

La obţinerea acestui rezultat au contribuit cinci modificări majore: rezervorul a fost prevăzut cu capace în partea frontală a punţii spate; grila de aerisire superioară a fost închisă; tăietura centrală a spoilerului faţă a fost închisă; înălţimea autovehiculului a fost redusă, iar partea inferioară a radiatorului a fost etanşată. Versiunea ecoFLEX beneficiază de tehnologiile inovatoare care au făcut din Insignia maşina anului 2009.

Şasiul mecatronic nou al modelului Insignia poate fi îmbunătăţit prin aplicarea inovatorului sistem FlexRide, care sporeşte stabilitatea şi asigură o amortizare controlată electronic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Opel Insignia ecoFLEX deschide capitolul eficienței.
Dezmembrări Camioane Suceava •  •  •  •  •  •  • 
 Vizualizări articol: 394 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Opel Insignia ecoFLEX deschide capitolul eficienței0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Auto

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei