Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 iul 2010 - Anul XV, nr. 162 (4453)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Jaguar XKR-S exprimă sportivitate fără limite

Jaguar a făcut o pasiune pentru maşinile grand tourer (GT) încă din 1975. Atunci industria britanică dădea lumii excepţionalul XJS, un automobil luxos cu aspect sportiv şi un motor neobişnuit de mare - în configuraţie V12 - la acea vreme, capabil să imprime o viteză de top de peste 250 de kilometri pe oră.

Tradiţia este continuată din 1996 de seria XK, un alt vehicul care a marcat o premieră: introducerea primului motor V8 pe un model Jaguar. Axat în special pe sublinierea caracterului sportiv şi mai puţin pe cel al nivelului de lux, noul XK respectă reţeta de bază a unui GT, creat pentru un singur scop: înalta performanţă. În ultimii şapte din cei 12 ani de carieră, XK a fost la originea mai multor ediţii speciale, mai exact patru ediţii limitate, ce s-au evidenţiat prin stil, dinamică şi prestaţie.

Spre deosebire de alţi ani acum iubitorii de modele GT au şansa de a intra în posesia celui mai rapid Jaguar din toate timpurile. Denumit XKR-S, agresivul coupe utilizează acelaşi motor V8 de 4.2 litri şi 416 cai putere, dotat cu compresor volumetric la fel ca şi XKR, dar dezvoltă o viteză superioară acestuia cu 30 km/h, ce ajunge la 280 km/h. Diferenţa nu este dată de cine ştie ce modificare de ordin tehnic, ci de simplul fapt că XKR are viteza maximă limitată la 250 km/h.

Este la fel de adevărat că Jaguar şi-a înzestrat vehiculul GT cu un tren de rulare revizuit (suspensii variabile -CATS, frâne, amortizoare) şi o aerodinamică îmbunătăţită. Demarajul până la 100 de kilometri pe oră este identic: 5.2 secunde. Probabil felina din Albion putea ataca chiar şi câteva reprezentante ale clasei supercar, dacă nu ar fi împiedicat să se desfăşoare după bunul plac.

Modelul măsoară 4.79 metri lungime iar interiorul cu o configuraţie de 2+2 locuri se încadrează în limitele de confort impuse acestei clase care oricum nu excelează în nici un caz la capitolul spaţiu. Sistemul de frânare are în componenţa sa discuri ventilate cu diametru de 400 mm pe puntea faţă şi 350 mm pe puntea spate. Jantele de 20 inch realizate din aluminiu forjat, modificările aduse grilei şi spoilerului frontal, plus apariţia unui difuzor integrat în spoilerul spate întregesc imaginea generală a vulcanicului GT.

Garda la sol este coborâtă cu 10 mm comparativ cu cea a suratei XKR, iar scaunele şi bordul, consola centrală şi panelul uşilor sunt îmbrăcate în piele fină de culoare neagră.

Pe lista de dotări descoperim lămpi dual-xenon, DVD cu ecran de 7 inch şi conectori pentru iPod şi USB. Considerat un model special, Jaguar XKR-S este produs în 200 de exemplare, toate comercializate doar în Europa. O jumătate dintre acestea sunt rezervate pieţei germane, aici unde puternicul grand tourer costă 116.900 euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Jaguar XKR-S exprimă sportivitate fără limite.
Dezmembrări Camioane Suceava •  •  •  •  •  •  • 
 Vizualizări articol: 519 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jaguar XKR-S exprimă sportivitate fără limite0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Auto

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei