Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 mar 2010 - Anul XV, nr. 69 (4360)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dacia Logan disponibilă cu motorizare pe bioetanol de 105 CP

Dacia revine în atenţie cu încă o noutate pentru gama sa de maşini ieftine. Recent a fost lansată o nouă versiune de motorizare ce aduce în prim plan una din cele mai ecologice versiuni disponibile pe Logan MCV. Vorbim de unitatea pe bioetanol 1.6 litri cu 16 valve de 105 cai putere, ce înlocuieşte propulsorul 1.6 MPI de 90 de cai putere. Deocamdată, modelul pe bioetanol nu poate fi subiectul unei lansări în România, acesta fiind disponibil doar pentru piața din Franța.

Noul motor poartă semnătura eco2 ce defineşte gama de vehicule Dacia cu un impact scăzut asupra mediului şi este cel de-al doilea din gama Logan MCV ce beneficiază de un sistem dual de alimentare, primul oferit de constructorul român fiind agregatul 1.4 MPI de 75 de cai putere ce funcţionează pe gaz petrolier lichefiat.

Comparativ cu propulsoarele pe benzină, cele pe bioetanol emit cu 40% mai puţin dioxid de carbon, după cum arată un studiu efectuat în Europa. Astfel Dacia Logan MCV alimentată cu acest tip de carburant denumit E85, împrăştie doar 114 grame de CO2 faţă de 178 de grame decât emite versiunea corespondentă pe benzină 1.6 MPI de 105 cai putere. Datorită amprentei ecologice, Logan MCV pe bioetanol primeşte la achiziţionare un bonus „verde”, în fapt o reducere de până la 2.000 de euro la preţul de pornire.

Cuplat la o transmisie manuală cu cinci trepte, acest model oferă un consum mediu de 7,5 litri la 100 de kilometri parcurşi (similar benzinarului), însă avantajul rezidă în preţul mai mic la pompă, de 0,89 euro litrul.

Bioetanolul, un combustibil ecologic alcătuit în proporţie de 85% din etanol şi 15% din benzină, menţine caracteristicile dinamice ale motorului la un nivel apropiat unităţilor pe benzină. Pentru cazul de faţă puterea maximă de 105 CP este livrată la 5.750 rotaţii pe minut, iar cuplul de vârf, de 148 Nm, la 3.750 de rotaţii. În termeni de performanţă acceleraţia de 0 la 100 km/h este realizată în 11,8 secunde iar viteza maximă atinge 174 km/h.

Modelele Logan MCV alimentate pe bioetanol sunt destinate momentan doar pieţei din Franţa şi dispun de o garanţie de 3 ani sau 100.000 de km. Versiunea cu 5 locuri costă 11.200 de euro, în timp ce versiunea de 7 locuri are un preţ de pornire de 11.800 de euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dacia Logan disponibilă cu motorizare pe bioetanol de 105 CP.
Dezmembrări Camioane Suceava •  •  •  •  •  •  • 
 Vizualizări articol: 634 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dacia Logan disponibilă cu motorizare pe bioetanol de 105 CP0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Auto

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei