Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 mar 2010 - Anul XV, nr. 57 (4348)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Fiat Panda împlinește 30 de ani

Click aici pentru VIDEO

Fiat s-a afirmat timp de decenii ca unul din cei mai importanți promotori ai mașinilor de oraș. Topolino, 500, Uno, Cinquecento, sunt doar câteva dintre modelele care au făcut istorie și au încântat generații la rând prin simplitatea aspectului și utilizarea facilă. Pe aceleași principii se bazează și Panda, vehicul care astăzi împlinește 30 de ani de carieră.

Biografia micului model de orașeste impresionantă, cele trei decenii fiind presărate cu momente care au adus satisfacție și zâmbete în birourile oficialilor de la Torino. Vorbind în cifre, Panda este definiția unei reușite incontestabile.

Cu peste 6 milioane de unități livrate până astăzi, Fiat Panda este cel mai bine vândut automobil mini din istorie. Numai din ultima generație au fost comercializate peste 1,5 milioane de exemplare, din care 300.000 doar anul trecut.

Popularitatea de care dă dovadă pe continentul nostru i-a adus în 2004 titlul de ”Mașina Anului în Europa”. Panda rămâne până astăzi sigurul minicar ce a primit prestigiosul premiu.

În segmentul său Panda mai este semnatarul altor recorduri. Spre exemplu este primul model cu o caroserie compactă cu lungimea sub 4 metri, și primul automobil de volum cu o motorizare diesel, introdusă în 1986. Pe aceleași sector micul Panda surprinde cu o versiune cu tracțiune integrală lansată în 1983. Inovația și curajul italienilor de la Fiat atinge apogeul șapte ani mai târziu când scot pe piață varianta Panda Elletra, unul din primele automobile din lume cu propulsie complet electrică.

Pentru a demonstra că abilitățile sale nu se limitează doar la străzile orașelor, Fiat inițiază în 2004 un test de anduranță cu două versiuni Panda 4X4 care reușesc să cucerească înălțimile Everestului, micuța citadină off-road reușind să ajungă până la o altitudine de 5.200 de metri.

Simbol al succesului peste ani, liliputanul model este urmașul demn al celebrului 133. Fabricată fără întrerupere din 1980, citadina Panda este un patrimoniu al casei Fiat, iar în industria auto un exemplu viu de succes peren. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fiat Panda împlinește 30 de ani.
Dezmembrări Camioane Suceava •  •  •  •  •  •  • 
 Vizualizări articol: 882 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Fiat Panda împlinește 30 de ani5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Auto

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei