Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 mar 2010 - Anul XV, nr. 55 (4346)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Geneva 2010

Citroën Survolt, conceptul anului la Geneva

Click aici pentru VIDEO

Citroën a lansat o ofensivă la nivel de concepte fără precedent la un salon auto internaţional. Revolte, DS High Rider, şi mai nou Survolt reflectă nu doar potenţialul creativ de care dă dovadă marca din Hexagon, ci şi dorinţa de a evidenţia noile repere ale brandului: creativitate şi tehnologie. Aceste elemente esenţiale sunt surprinse şi de Survolt, un prototip care poartă maşina electrică

într-o nouă dimensiune sportivă. Apariţia sa este dedicată celor 90 de ani de exisenţă ai brandului Citroën. Survolt împleteşte designul excepţional cu tehnologia de vârf cu amprentă ecologică.

 

Tehnologie

Aşa cum o spune chiar numele Sur – Volt ( pe - curent), conceptul este mişcat de un sistem de propulsie cu un impact redus asupra mediului. Tehnologia inovativă din spatele acestui concept ravisant rămâne un secret, francezii preferând doar să sublineze faptul că energia electrică este singurul „combustibil” utilizat. Nici configuraţia trenului de rulare nu este explicată în detaliu, motiv pentru care Citroën afirmă doar că Survolt poate oferi plăcerea condusului, emoţia, performanţa şi vitalitatea într-un context tehnologic avansat unei sportive obişnuite. Spre diferenţă de maşinile de performanţă cu motorizări pe benzină asurzitoare, prototipul prezintă un foarte mare avantaj, operaţiunile propulsiei fiind efectuate în cel mai deplin confort acustic.

 

Dimensiuni

Deşi vizual lasă impresia unui model de talie compactă, Survolt este ceva mai mic decât noul C3. Conceptul are o lungime de 3,85 metri şi o lăţime de 1,87 metri. Înălţimea de numai 1,20 metri accentuează latura sportivă a maşinii electrice. Dimensiunile exterioare permit configurarea unui habitaclu la fel de confortabil ca al subcompactei C3, însă dacă Survolt va rămâne doar la stadiul de prototip, acest capitol nu mai contează. Silueta foarte atletică se sprijină pe o caroserie în două uşi, cu deschidere normală. 

 

Exterior

Designul radical are ca punct de inspiraţie un alt concept fabulos: GT by Citroën.

Liniile sale pure debordează de vitalitate, trasând o aerodinamică bazată pe suprafeţe fluide care evocă agilitate şi precizie. Cu un caracter puternic, muscular, Survolt aduce maşina de performanţă într-un cadru rafinat şi luxos. Formele mai puţin convenţionale şi profilul distinct oferă conceptului Citroën un caracter unic şi puternic. Aripile puternic evazate, grila ovală, suprafaţa vitrată generoasă, jantele şi capota formează un asamblu de elemente care inspiră forţă şi inventivitate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Citroën Survolt, conceptul anului la Geneva.
Dezmembrări Camioane Suceava •  •  •  •  •  •  • 
 Vizualizări articol: 1634 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Citroën Survolt, conceptul anului la Geneva5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Auto

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei