Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 ian 2010 - Anul XV, nr. 4 (4295)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Audi TT-RS, progres prin sportivitate la cote maxime

Audi a îndeplinit visul celor şi-au dorit un model iute, suplu şi bine proporţionat.
Disponibil în versiunile coupe şi cabrio, RS este vârful aisbergului din gama TT, un concurent de temut pentru modele ale rivalilor BMW şi Mercedes şi Porsche.
O combinaţie incitantă de putere, tehnologie şi precizie în fiecare detaliu oferă noua generaţie TT-RS născută pentru a fi condusă la limită. Aerodinamica ambelor modele a fost împinsă până la perfecţiune, spoilerul faţă, eleronul spate şi înclinaţia montanţilor faţă fiind elementele care au contribuit decisiv la stabilirea unui coeficientul de rezistenţă la înaintare fiind redus la minim.
Caroseria este confecţionată aproape în întregime din aluminiu şi se bazează pe principiul Audi Space Frame, o tehnologie revoluţionară de diminuare a masei maşinii. Modelul de performanţă se foloseşte de 340 de cai putere storşi din cinci cilindri. Cuplul motor de 450 Nm este disponibil pe o plajă foarte largă de turaţii de la 1.600 la 5.300 rpm, ceea ce face ca forţa brută a propulsorului la roţi să fie simţită la o apăsare normală a pedalei de acceleraţie. Unitatea pe benzină este un agregat TFSI de 2,5 litri ce dispune injecţie directă şi supraalimentare şi este asociată unei transmisii manuale cu şase trepte. Disponibil în versiunile coupe şi roadster, TT-RS este un model sportiv pur-sânge. Poate accelera de la 0 a 100 km/h în doar 4,6 secunde dacă vorbim de coupe, în timp ce decapotabila are nevoie de ceva mai „mult” - 4,7 secunde ca să aducă acul vitezometrului în dreptul cifrei 100. Aşa cum ne-a obişnuit în ultima vreme, Audi limitează viteza maximă la 250 km/h, însă, ca o compensare pentru cei frustraţi, la cererea expresă a clientului, producătorul poate îngădui o viteză de vârf de 280 km/h.
Însă nu viteza maximă impresionează pe cât o face consumul. 9,2 l/100 km pentru TT-RS coupe şi 9,5 l/100 km pentru TT-RS roadster. Discurile de frână autoventilate au dimensiuni mărite, şi sunt acţionate de etriere din aluminiu cu patru pistonaşe. Pentru a disipa căldura mai rapid, discurile de frână au fost perforate. TT-RS coupe cântăreşte 1.450 de kilograme iar versiunea decapotabilă cu 60 de kilograme mai mult.
Pentru ca ţinuta de drum să fie exemplară iar cel de la volan să înţeleagă în adevăratul sens al cuvântului ce înseamnă să rulezi lipit de şosea, inginerii Audi au echipat cele două versiuni sportive cu suspensii adaptive care se mulează şi răspund în funcţie de suprafaţa de rulare. Garda la sol este coborâtă cu 10 mm faţă de modelul obişnuit Audi TT, iar gama jantelor oferite poate varia de la 18 la 20 de inch.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Audi TT-RS, progres prin sportivitate la cote maxime.
Dezmembrări Camioane Suceava •  •  •  •  •  •  • 
 Vizualizări articol: 1057 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Audi TT-RS, progres prin sportivitate la cote maxime0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Auto

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei