Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 31 aug 2009 - Anul XIV, nr. 203 (4189)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   12 imagini |   ø fişiere video

BMW a dezvăluit conceptul revoluţionar Vision EfficientDynamics

BMW va încânta sufletul iubitorilor de automobile cu o piesă de excepţie. Este radicală, remarcabilă, revoluţionară. Probabil va fi regina balului la Frankfurt!
Mai mult ca sigur va aprinde pasiuni. Vision EfficientDynamics este misteriosul automobil care vine să schimbe din temelii conceptul de maşină sport.
Este un studiu, un model unic atât ca design, tehnologie cât şi impact asupra mediului. Spre deosebire de alte concepte, Vision EfficientDynamics propune un tren de rulare hibrid format din trei agregate, care de această dată nu mai sunt grupate ca la sistemele clasice de propulsie alternativă, ci fiecare este poziţionat diferit dar acţionează unitar sau independent. Puterea cumulată a acestora este de 356 de cai putere iar cuplul maxim atinge o valoarea de-a dreptul impresionantă: 800Nm.
Baza o reprezintă un turbodiesel de 1,5 litri, cu doar trei cilindri, turbină cu geometrie variabilă, care dezvoltă 163 de cai putere. Propulsorul termic este acompaniat de două motoare electrice, unul montat pe puntea faţă şi altul între unitatea diesel şi transmisia automată DKG. Primul poate livra în mod constant 82 cai putere şi 220 Nm, însă, la nevoie poate urca până la 141 cai putere, furnizaţi doar pentru 10 secunde. Al doilea motor electric este o unitate de dimensiuni compacte ce oferă permanent 52 cai putere, care în anumite momente preia automat sarcina propulsiei. Ambele unităţi pot asista motorul turbodiesel în momentele de acceleraţie şi se pot comporta ca un generator de curent încărcând bateria şi recuperând astfel o parte din energia cinetică a maşinii înmagazinată în 98 de celule litiu-polimer. Acumulatorii pot fi încărcaţi şi de la o priză obişnuită, într-un timp relativ scurt.
Dacă ar fi introdus în producţie, Vision EfficientDynamics ar deveni cel mai aerodinamic automobil din lume. Coeficientul aerodinamic de trenă (Cx), este de numai 0.22, în timp ce maşini de performanţă celebre astăzi, Ferrari 599 GTB şi Porsche 911, au 0.27 respectiv 0.29.
Experienţa şi cunoştinţele dobândite de BMW în Formula 1, au fost suportul real pentru desăvârşirea liniei de design şi obţinerea unei rezistenţe aerodinamice la înaintare foarte mici, componentă ce ajută conceptul BMW să cheltuiască mai puţină energie pentru propulsie, dar să menţină nivelul performanţelor la un nivel ridicat.
Astfel Vision EfficientDynamics poate accelera de la 0 la 100 km/h în doar 4,8 secunde şi ajunge la o viteză maximă de 250 km/h – limitată electronic.
Cât priveşte consumul, acesta pare dintr-un alt film: 3,76 litri la 100 km! Cu un plin de carburant, rezervor de combustibil de numai 25 de litri se pot parcurge 650 km, în timp ce în modul electric se poate acoperi o distanţă egală cu 50 de kilometri.
Conceptul BMW este un model de 2 +2 locuri, cu o capacitate maximă de încărcare de 445 kg şi un portbagaj minuscul, de doar 150 litri. Cu un design vizibil inspirat din formele unui model foarte apreciat de fani, studiul M1 Homage, şi dimensiuni ceva mai mici ca acesta: lungime 4.60 m, lăţime 1.90 m, şi doar 1,24 m înălţime.
Cu o masă proprie de numai 1.395 kg şi un centru de greutate coborât, Vision EfficientDynamics împleteşte condusul sportiv cu un confort ridicat de funcţionare. Acesta nu va ajunge pe liniile de producţie, însă poate fi considerat un punct cotitură nu doar pentru BMW, ci şi pentru segmentul maşinilor de performanţă care prin astfel de soluţii tehnice îşi pot asigura viitorul, ameninţat de singurul inamic necruţător: normele de poluare.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului BMW a dezvăluit conceptul revoluţionar Vision EfficientDynamics.
Dezmembrări Camioane Suceava •  •  •  •  •  •  • 
 Vizualizări articol: 2632 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
BMW a dezvăluit conceptul revoluţionar Vision EfficientDynamics5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Auto

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei