Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 aug 2009 - Anul XIV, nr. 200 (4186)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Mini dezvăluie noul Coupé, concept jubiliar

Mini este în sărbătoare. Ieri 26 august s-au împlinit 50 de ani de la înființarea comaniei britanice, motiv pentru care a construit un model prin care marchează acest moment aniversar. Denumit Coupé Concept, acesta este o demonstraţie unică de design care prefațează viitorul model de serie Mini așteptat cât mai curând pe piețele internaționale. După cum se poate observa, modelul vine cu trăsături foarte apropiate unei versiuni de producție, fapt care poate constitui un prim semnal că mașina de serie va ajunge nu peste mult timp la concesionari. Valorile elementare ale mărcii sunt reinterpretate modern folosind tehnologii de ultimă oră. Prin acest model sportiv de două locuri ce urmează a fi prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt (17-29 septembrie 2009), Mini dezvăluie o perspectivă foarte atractivă asupra posibilei evoluţii a gamei de modele.
Coupé Concept reuneşte o serie largă de caracteristici ce reflectă un stil sportiv pur. Oferind numai două locuri, respectă o filozofie orientată clar către reducerea semnificativă a maselor pentru un coupe deosebit de dinamic. Dimensiunile compacte, încărcarea perfect echilibrată a celor două punţi şi un centru de greutate foarte jos reprezintă punctul de plecare pentru a crea un model MINI cu o agilitate fără precedent. Proporţii puternice şi un limbaj de design dinamic creează expresia pură a unei prezenţe sportive şi agile. Designul evocă scopul principal pentru care a fost construit acest model – plăcerea de a conduce.
Automobilul măsoară 3.714 mm lungime, 1.683 mm lăţime şi 1.356 mm înălţime. Prin aceste dimensiuni şi proporţiile atletice, Coupe Concept iese în evidenţă ca un model sportiv şi plin de forţă. Acseta reprezintă un nou reper important în evoluţia mărcii, prezentat cu ocazia celei de-a 50-a aniversări Mini. Prototipul preia valori fundamentale ale mărcii şi le amplifică prin design şi tehnologie. Automobilul beneficiază de tehnologiile EfficientDynamics care se regăsesc la Mini sub brandul MINIMALISM, pentru promisiunea de a oferi mai multă plăcere de a conduce cu emisii şi consum scăzute. Prototipul este proiectat să folosească cel mai puternic propulsor disponibil în gama constructorului britanic în acest moment – 1,6 litri twin-scroll turbo, motorul care echipează acum modelele John Cooper Works. Cu o putere maximă de 211 cp şi un cuplu care urcă până la 260 Nm (280 Nm la Overboost pentru reprize scurte de acceleraţie maximă) Coupe Concept este construit pentru a depăşi performanţa supremă reușită de un Mini John Cooper Works. La interior, două timere Chronoswiss, plasate la stânga şi la dreapta turometrului, fac o legătură între era analogică a clasicului Mini şi era digitală. Primul este un cronometru pentru măsurarea timpilor de circuit, cel de-al doilea este un ceas propriu-zis. Accentele sportive se regăsesc constant în limbajul de design al modelului, la interior şi exterior. Prin întreaga sa prezenţă, maşina este desenată să inspire plăcerea de a conduce, dar oferă de asemenea un stil individual, tip Mini. Acestea sunt ilustrate nu numai de liniile exteriorul, dar şi prin designul interior conceput de la început pentru un condus sportiv.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mini dezvăluie noul Coupé, concept jubiliar.
Dezmembrări Camioane Suceava •  •  •  •  •  •  • 
 Vizualizări articol: 747 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mini dezvăluie noul Coupé, concept jubiliar0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Auto

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei