Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 3 aug 2009 - Anul XIV, nr. 179 (4165)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   12 imagini |   ø fişiere video

Suzuki a prezentat oficial noul sedan sportiv Kizashi

Suzuki are o experienţă de peste 50 de ani în fabricaţia de automobile, dar nu a avut niciodată un vârf de gamă autentic.
Specializat în producţia de modele mici cât şi compacte, marca japoneză are abia acum posibilitatea de a se face remarcată cu un produs de top. Denumit Kizashi (pronunţat Kee-Zah-Shee) noul model Suzuki se evidenţiază în primul rând prin designul exteriorului, unul din motivele pentru care niponii îşi prezintă noul exponat ca fiind în primul rând un vehicul rasat cu trăsături sportive. Mai precis, Kizashi se defineşte ca un sedan sportiv orientat spre clasa premium, având în echipare un propulsor pe benzină de 2,4 litri DOHC (două axe cu came), care promite atât performanţe relevante cât şi un nivel competitiv de consum.
Deşi numărul cailor putere nu a fost dezvăluit, Suzuki a insistat pe un alt subiect, care va împărţi clienţii în două tabere: cei care vor alege transmisia manuală cu şase trepte sau cutia automată cu variaţie continuă – CVT, tot cu şase trepte. Un atu pe care Suzuki vrea să îl fructifice la maxim este sistemul de tracţiune integrală i-AWD, disponibil ca dotare standard. Kizashi nu va fi livrat exclusiv cu un sistem 4x4, o versiune cu tracţiune faţă fiind disponibilă încă de la început.
Deşi ca dimensiuni - 4.650 mm lungime, 1.820 lăţime, 1.480 mm înălţime, berlina Suzuki se poziţionează între sedanurile de clasă compactă şi cele de clasă medie, japonezii nu ascund faptul că ţinta predilectă va fi de fapt segmentul premium, nominalizând aici nume grele precum Mercedes şi Lexus.
De menţionat că, atunci când proiectul Kizashi a prins contur, inginerii l-au modelat având ca exemplu trei modele de referinţă în segmentul lor, anume: Alfa Romeo 159, Volkswagen Passat şi Acura TSX. Sedanul sportiv va permite celor de la Suzuki să pătrundă într-un segment mai select, dar foarte aglomerat, aspectul luxos al maşinii favorizând şansele sale de reuşită.
Bazat pe conceptul cu acelaşi nume, Kizashi afişează o linie estetică
ce îmbină linia sportivă a părţii frontale cu un profil curat dar impunător şi o secţiune spate robustă şi expresivă. Interiorul subliniază în mod sugestiv tendinţa observată şi la exterior, unde pasiunea pentru elementele de natură premium devine o obsesie. De altfel, Suzuki îşi caracterizează habitaclul ca fiind proporţional şi practic, ornat cu materiale clasă, şi destinat să satisfacă o clientelă cu gusturi exigente care îşi îndrepta până acum atenţia doar spre sedanuri de lux.
Dotările standard menţionate de constructorul japonez se ridică la nivelul clasei premium. Nu mai puţin de opt airbaguri, un sistem avansat al programului electronic de stabilitate care include şi sistemul de distribuţie a forţei de frânare, martor presiune, echipament audio marca Rockford Fosgate.
Ca o noutate, sedanul de top al japonezilor este echipat cu o tehnologie unică denumită SVDC - Synergetic Vehicle Dynamic Control, un sistem care controlează şi adaptează instantaneu dinamica maşinii la stilul de condus al şoferului, intervenţiile realizându-se foarte fin. Kizashi va fi un model global, deci se va prezenta cu acelaşi design şi aceeaşi platformă pe toate pieţele lumii.
Primele exemplare vor fi comercializate în SUA începând din luna decembrie, preţul nefiind comunicat. Suzuki anunţă şi lansarea în viitorul apropiat a unei versiuni hibride, dezvoltată prin eforturi proprii.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suzuki a prezentat oficial noul sedan sportiv Kizashi.
Dezmembrări Camioane Suceava •  •  •  •  •  •  • 
 Vizualizări articol: 401 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Suzuki a prezentat oficial noul sedan sportiv Kizashi5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Auto

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei