Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 24 iul 2009 - Anul XIV, nr. 171 (4157)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Opel Flextreme a câştigat premiul pentru cel mai bun design

Opel este liderul european în materie de monovolume. Eforturile depuse de ingineri, tehnicieni şi designeri sunt astăzi răsplătite şi încununate cu preţiosul premiu Red dot.
Acordat de un grup de experţi internaţionali, trofeul reprezintă atingerea excelenţei în design care trebuie să reflecte în acelaşi timp vârful inovaţiei, calităţii şi funcţionalităţii.
Pe lângă secţiunea desfăşurată în vară pentru modelele de serie, organizatorii concursului Red dot dedică la sfârşitul lunii noiembrie un concurs pe tema conceptelor. La secţiunea automobile ediţia din acest an a fost câştigată de Opel Flextreme, produs care s-a remarcat prin combinaţia dintre inovaţie şi flexibilitate, la care se adaugă estetica formelor şi impactul cu mediul înconjurător.
“Suntem foarte onoraţi de premiul câştigat. Este o confirmare a muncii colegilor noştri şi a faptului că Opel este pe drumul cel bun în dorinţa sa de a oferi automobile cu un stil dinamic şi îndrăzneţ, încărcate de versatilitate şi inovaţie”, susţine spune Mark Adams, vicepreşedintele departamentului de design General Motors Europe.
Prototipul Flextreme a primit premiul Red dot pentru cel mai bun design al anului, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Singapore. Juriul a fost format din specialişti în domeniu care au confirmat designul remarcabil şi valoros pe care este clădit conceptul Opel.
Creat la Centrul European de Design al General Motors, prototipul Flextreme a avut premiera în anul 2007 la Salonul Auto de la Frankfurt.
Automobilul reprezintă un studiu pe tema esteticii exteriorului şi funcţionalităţii interiorului în segmentul monovolumelor, acesta folosind un sistem avansat de propulsie hibridă ce asigură emisii foarte scăzute, primul de acest tip pentru Opel.
Este aceeaşi tehnologia care stă la baza viitorului Chevrolet Volt, cu un mic amendament în dreptul motorului termic. Mai precis un agregat turbodiesel cu injecţie common-rail şi o cilindree de 1.300 cmc ce intervine şi preia activitatea unui motor electric alimentat de la un set acumulatori de tipul litiu-ion.
Bateriile asigură parcurgerea unei distanţe de 55 de kilometri la o singură încărcare. Flextreme este în acelaşi timp primul vehicul care promovează noul curent de design Opel regăsit în prezent pe noul Insignia dar şi pe viitoarele generaţii Zafira, Astra şi Meriva. Conceptul premiat pentru excelenţa în design, se evidenţiază atât prin calitatea designului cât şi prin numărul mare de inovaţii care completează tabloului unui model care sugerează flexibilitate, confort şi practicabilitate maximă.
Portierele spate denumite şi “Flex doors” au un unghi de deschidere foarte bun, mai mare decât la modelele curente din clasa MPV fapt datorat şi sistemului de prindere.
Uşile se deschid spre înapoi, iar lipsa montantului central sporeşte accesul spre interior. Spatele maşinii are încorporat două uşi care odată ridicate par să imite aripile păsărilor, şi din nou se oferă acces maxim spre portbagaj în ciuda unui stâlpului central de susţinere pe care tronează sigla Opel.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Opel Flextreme a câştigat premiul pentru cel mai bun design .
Dezmembrări Camioane Suceava •  •  •  •  •  •  • 
 Vizualizări articol: 740 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Opel Flextreme a câştigat premiul pentru cel mai bun design0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Auto

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei