Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 16 iul 2009 - Anul XIV, nr. 164 (4150)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Peugeot 5008, atac din interior la Citroën C4 Picasso

Peugeot nu şi-a manifestat până acum interesul faţă de sectorul monvolumelor, din simplul motiv că nu putea face concurenţă directă partenerilor de grup Citroën. Între timp, acesta din urmă a devenit liderul european al segmentului amintit, depăşind Opel şi Renault, poziţie care acum poate fi atacată cu toate forţele.
Cel puţin în clasa mijlocie, Peugeot vrea să redefinească noţiunea de monovolum cu noul model 5008. Acesta plasează marca franceză în epoca modernă a maşinilor de familie care dispun de o suită de avantaje care încep evident cu confortul, continuă cu habitabilitatea, flexibilitatea şi se încheie cu plăcerea de a călători alături de cei dragi.
La fel ca majoritatea modelelor de pe piaţă, Peugeot 5008 este oferit în versiunile cu cinci şi şapte locuri. Cu dimensiuni generoase atât la exterior cât şi la interior, noul model dispune şi de un portbagaj încăpător cu un volum de încărcare ce poate varia între 579 şi 678 de litri, în funcţie de poziţionarea scaunelor de pe rândul al doilea. Dacă acestea ar fi pliate la podea, în interior se pot transporta obiecte cu o lungime de peste 2,70 metri. Asta în cazul versiunii cu cinci locuri. În ceea ce priveşte modelul cu 7 locuri, configuraţia acestuia este una deja clasică, 2 +3 +2, pentru un MPV de provenienţă europeană. Ultimul rând poate culisa pe o distanţă de 13 cm, pasagerii având posibilitatea de a fixa înclinaţia scaunelor în două moduri.
Un detaliu bine gândit este prezenţa comenzilor climatizării şi pentru persoanele de rândul al treilea de scaune care astfel se pot bucura în zilele călduroase de suficient aer condiţionat.
Partea de motorizare este completată de cinci unităţi din care două pe benzină: 1.6 VTI de 120 cai putere şi 1.6 THP de 156 cai putere. Agregatele diesel sunt reprezentate de unităţile 1.6 HDI de 110 cai putere, 2.0 HDI de 150 cai putere şi 2.0 HDI de 163 cai putere. În funcţie de versiune şi putere propulsoarele pot fi cuplate la cutii manuale sau automate – cu convertor hidraulic de cuplu sau cu ambreiaj obişnuit.
Noul monovolum se evidenţiază printr-un design contemporan şi jovial, cu influenţe clare de la crossoverul 3008 un spaţiu vitrat cu dimensiuni ample ce totalizează 5,77 m², şi interior inteligent organizat după toate rigorile în materie de calitate şi ergonomie.
Peugeot 5008 dispune de câteva tehnologii moderne precum Head-Up Display sau Distance Alert. Primul afişează viteza de deplasare pe peliculă transparentă de policarbonat amplasată în spatele instrumentarului de bord. Cel de al doilea este un sistem de prevenire al coliziunilor, care măsoară distanţa în timp – nu în metri, faţă de vehiculul aflat înainte. Sistemul acţionează doar când automobilul circulă cu viteze între 70 şi 150 km/h, distanţa de siguranţă ca timp poate fi regată între 0,9 - 2,5 secunde.
Monovolumul măsoară 4,53 m lungime şi este posesorul celui mai bun coeficient aerodinamic din segment: 0.29. Noul Peugeot 5008 va fi lansat în luna octombrie, la un preţ ce urmează a fi comunicat ulterior. Principalul rival este fratele de grup Citroën C4 Picasso, liderul european în clasa MPV.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peugeot 5008, atac din interior la Citroën C4 Picasso .
Dezmembrări Camioane Suceava •  •  •  •  •  •  • 
 Vizualizări articol: 753 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peugeot 5008, atac din interior la Citroën C4 Picasso0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Auto

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei