Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 iul 2009 - Anul XIV, nr. 156 (4142)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Mercedes S-Klasse va utiliza doar motorizări hibride

Mercedes vrea să devină unul dintre cei mai importanţi jucători pe piaţa automobilelor hibride. Constructorul va investi masiv în producţia şi dezvoltarea de motoare electrice şi acumulatori, primele unităţi hibride urmând să fie introduse spre sfârşitul acestui an pe modelul ML.
Următorul vehicul care va primi un propulsor ecologic de tipul benzină-electric va fi E-Klasse, însă motorizarea va fi disponibilă abia din 2011.
Planurile celor de la Mercedes prevăd şi lucruri mult mai ambiţioase. Spre exemplu, viitoarea generaţie S-Klasse va dispune sub capotă doar de motoare hibride, anunţă unul dintre oficialii companiei germane. Logica acestei decizii are la bază normele Euro 6, care vor intra în vigoare în septembrie 2014, norme care prevăd o reducere cu 80% a oxizilor de azot şi cu 66% a concentraţiilor de pulberi faţă de actualul standard Euro 5. Aşteptată pe piaţă peste doi sau trei ani, noua generaţie S-Klasse va putea îndeplini severele norme de poluare, continuitatea modelului fiind astfel asigurată. Nu se ştie precis dacă vor fi mai fi folosite motoarele V6 clasice sau vor fi introdus revoluţionarul agregat Diesotto, însă este cert faptul că hibridul de pe S-Klasse va include un aşa numit „accelerator”, dispozitiv alimentat de la aceeaşi sursă cu motorul electric şi care va avea rolul de a interveni şi susţine propulsorul pe combustibili fosili pe durata demarajului, acceleraţiilor sau când numărul rotaţiilor motorului termic vor depăşi o anumită cifră.
Oficialii Mercedes au precizat că iau în calcul şi producţia unei versiuni diesel-electric pentru S-Klasse dacă aceasta se va dovedi mai ecologică şi performantă decât versiunile BlueTec. Un studiu recent realizat de firma de consultanţă Bain & Company, la cererea Mercedes-Benz, arată că piaţa globală este acum mult mai receptivă la maşinile electrice şi hibride decât în urmă cu 5-6 ani. Spre exemplu, numai în Europa s-ar putea comercializa până la 600.000 de vehicule ecologice într-un an, din care 250.000 de unităţi numai în Germania. Aceleaşi studiu arată că clienţii Mercedes ar cumpăra unu model electric doar ca un al doilea model pentru deplasările zilnice în oraş, în timp ce hibridele rămân favorite pentru prima maşină de familie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mercedes S-Klasse va utiliza doar motorizări hibride.
Dezmembrări Camioane Suceava •  •  •  •  •  •  • 
 Vizualizări articol: 947 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mercedes S-Klasse va utiliza doar motorizări hibride0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Yeah right trimis de
( 7 iul 2009, 17:42:42
asta imi aduce aminte de lexus ls600h(v8 de vreo 5 litri supraalimentat de 2 tone jumate, long wheelbase si hibrid)

deci o sa avem un v12 de 6 litri cu 2 turbocompresoare care o sa scoata vreo 650 de cai si langa el o baterie de 9 volti care va furniza energia necesara stergatoarelor sa faca juma de cursa....sau cam asa ceva:D.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Auto

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei