Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 iul 2009 - Anul XIV, nr. 153 (4139)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Mercedes E-Guard, lux cu armură de panzer

Mercedes are o lungă tradiţie în producţia de automobile blindate. Este de ajuns să amintim de Papamobil, pentru a spune aproape totul despre popularitatea versiunilor cu un nivel ridicat de securitate dezvoltate la Stuttgart.
Ultima ofertă în domeniu a nemţilor se numeşte E-Guard şi va disponibilă din primăvară anului curent. Limuzina E-Guard este de fapt un sedan din noua generaţie E-Klasse, care îi păstrează proporţiile şi designul, însă se diferenţiază de modelul obişnuit prin armura dispusă inteligent sub învelişul de tablă al caroseriei. Stratul protectiv al maşinii confecţionat dintr-un oţel special este învelit cu policarbonat foarte rezistent, material care se regăseşte în componenţa portbagajului, plafonului, capotei şi contraaripi.
Având o experienţă de 80 de ani în construirea de automobile de serie blindate, Mercedes îşi demonstrează încă o dată clasa cu noul E-Guard.
Proiectat pentru a feri ocupanţii maşinii de atacuri criminale, modelul german a fost realizat împreună cu o echipă de specialişti cu o vastă experienţă în domeniu care au amplasat cu precizie diverse elemente protective care se potrivesc perfect conturului caroseriei, fără ca spaţiul şi confortul să fie afectate în vreun fel. Rezultatul este o „celulă de siguranţă” extrem de eficientă la atacuri cu arme de foc, graţie oţelului cu rezistenţă înaltă şi componentelor din aramidă din structura limuzinei.
E-Guard răspunde normelor de securitate VR4, adică blindajul este capabil să facă faţă unui asalt cu gloanţe de calibru .44 Magnum. De asemenea, podeaua maşinii beneficiază de un blindaj special, care îi permite să reziste la explozii provocate de grenade din categoria DM51. Protecţia remarcabilă oferită de E-Guard a fost testată şi certificată de un institut Recunoscut la nivel internaţional.
Interesant este în ciuda numeroaselor modificări aduse limuzinei, cea mai mare parte a dotărilor au putut fi păstrate în echipamentul standard. Chiar şi portbagajul rămâne unul destul de generos – 540 de litri, şi poate suporta o încărcătură de până la 550 de kilograme.
Suspensiile AIRMATIC, frânele şi unitatea de control au fost modificate datorită creşterii în greutate a maşinii iar sistemul care asistă şoferul în situaţii critice – cum ar fi frânarea bruscă la viteze mari sau pierderea controlului direcţiei, au fost adaptate pentru ca E-Guard să fie în parametrii lui E-Klasse.
Modelul blindat utilizează pneuri run-flat cu care se poate rula până la o viteză maximă de 240 km/h. Chiar dacă sunt dezumflate, anvelopele ce încalţă jante de 17 inch mai pot parcurge o distanţă de 50 de kilometri cu o viteză de 80 km/h.
Noul E-Guard are două linii de echipare, Elegance şi Avantgarde, iar la partea de propulsie oferă unităţile pe benzină de 272 cai putere, respectiv 388 de cai putere şi versiunea diesel E 350 CDIBlueEFFICIENCY de 231 cai putere.
Clienţii vor putea comanda limuzina începând din aprilie 2009. Preţul de listă, fără TVA, pentru Mercedes E-Guard este de 45.000 de euro pe piaţa germană.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mercedes E-Guard, lux cu armură de panzer.
Dezmembrări Camioane Suceava •  •  •  •  •  •  • 
 Vizualizări articol: 683 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Mercedes E-Guard, lux cu armură de panzer5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Auto

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei