Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 mar 2009 - Anul XIV, nr. 50 (4036)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Salonul Auto de la Geneva şi-a deschis astăzi porţile

Acum 104 ani, când industria auto europeană era încă la etapa de pionierat, avea loc prima ediţie a Salonului de la Geneva. Evenimentul şi-a câştigat faima prin numeroasele premiere prezentate dar şi prin faptul că era unul din puţinele saloane organizate an de an. Astăzi, manifestarea a rămas şi singura din Europa care se desfăşoară anual, în ciuda faptului că Elveţia nu este nici măcar una din pieţele de referinţă pentru industria auto.

Ediţia din acest an, cea cu numărul 79, reuneşte poate cea mai interesantă garnitură de concepte şi modele de serie din istoria Salonului Internaţional de la Geneva. Manifestarea se adresează în primele două zile, 3 şi 4 martie, doar presei, publicul larg fiind invitat între 5 -15 martie. 

 

Modele de serie

Grosul debuturilor absolute îl reprezintă noile modele de serie care în următoarele luni vor intra pe piaţa europeană.

Aston Martin prezintă cea mai puternică decapotabilă a salonului - DBS Volante, iar Audi va polariza atenţia publicului cu noile A4 Allroad şi sportivul TT-RS.

Tot pe segmentul premium Saab aduce versiunea de teren 9-3X, Mercedes va afişa noul E-Klasse Coupe, în timp ce rivalii de la BMW doar o versiune de lux a noului Seria 7.

Iubitorii de modele SUV şi crossover vor degusta la maxim debutul noilor generaţii Lexus RX, Kia Sorento şi Skoda Yeti, ce se alătură noului Peugeot 3008 şi versiunii hibride a binecunoscutului Volkswagen Touareg. În liga celor puternici, Bentley şi Bugatti încearcă să eclipseze salba de lansări cu apariţia bolizilor Continental SuperSports şi Veyron Centenaire, în timp ce Ferrari aduce noul 599 GTB HGTE. Nici Lamborghini şi Maserati nu se lasă mai prejos, anunţând două debuturi importante. Printre sportivele ceva mai accesibile Jaguar XFR, Mazda3 MPS şi Renault Megane RS, sunt cele mai notabile premiere.

În rândul maşinilor mai „domestice” Fiat 500 Cabrio, Chevrolet Spark, Hyundai i20STC sunt debuturi la fel de aşteptate, însă capul de afiş în rândul modelelor de clasă mică îl ţine noul Volkswagen Polo.

Pe linie de ecologie Insight şi Prius îşi fac debutul european, la fel ca şi Lancia Echochic sau Skoda Superb GreenLine.

Clasa medie nu are foarte mulţi reprezentanţi de marcă - în ceea ce priveşte debuturile, cu excepţia a două modele Seta Exeo ST şi Mercedes E-Klasse Sedan - lansare europeană.

 

Concepte

Viitorul sună bine dacă analizăm ploaia de concepte care se va abate asupra Genevei. Fără discuţie, două prototipuri îşi vor pune amprenta mai puternic asupra salonului elveţian. Conceptul BMW Seria 5 GT şi Dacia Duster Crossover, două modele de nişă care cu siguranţă vor strânge în jurul lor destulă audienţă cât să convingă pe producătorii de automobile că viziunea lor a fost înţeleasă.

Geneva mai înseamnă şi rampa de lansare a liniei de modele premium Citroen DS, iar primul concept - DS Inside, îşi face aici apariţia. Tot Geneva mai însemnă revenirea brandului de lux Lagonda, debutul mărcii Opel în universul maşinilor ecologice alături de Ampera Concept.

Lista lansării este completată de Nissan Qazana - un SUV de buzunar, Kia Nº 3 - un MPV simpatic şi ingenios, rebelul Alfa Romeo Mi.To GTA sau misteriosul concept Infiniti. Hyundai bifează şi o premieră, conceptele ix-onic fiind o prefaţă a viitorului Tucson.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Salonul Auto de la Geneva şi-a deschis astăzi porţile.
Dezmembrări Camioane Suceava •  •  •  •  •  •  • 
 Vizualizări articol: 709 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Salonul Auto de la Geneva şi-a deschis astăzi porţile0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Auto

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei