Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 24 dec 2008 - Anul XIII, nr. 302 (3983)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   10 imagini |   ø fişiere video

Kia Soul intră pe piaţa românească din februarie 2009

Kia va lua cu asalt piaţa europeană chiar de la începutul anul viitor. Noile i20 şi Soul sunt principalele noutăţi ale constructorului sud-coreean pregătite pentru anul 2009.

Crossoverul urban Kia Soul va fi comercializat din luna februarie şi în România. Preţurile nu sunt cunoscute, ele urmând a fi comunicate în preajma lansării. În dotarea modelului vor fi unităţi diesel şi pe benzină cuplate la cutii manuale sau automate. Cel mai puternic motor va fi un 2.0 l pe benzină, care va dezvolta 142 CP la 6.000 rpm şi un cuplu de 186 NM la 4.600 rpm. Acest motor vine însoţit de o transmisie manuală in cinci trepte sau una automata in patru trepte. Un motor pe benzină mai mic, de 1.6 litri, va fi oferit pe toate pieţele, în timp ce clienţii europeni vor putea să opteze şi pentru un diesel 1,6 litri cu turbina cu geometrie variabilă (VGT). Ambele motoare au 4 cilindri, 16 valve şi sunt dezvoltate având la baza propulsoarele modelului de succes Kia Cee’d. Motorul pe benzină va genera 126 CP la 6.300 rpm şi un cuplu de 156 Nm la 4.200 rpm. Dieselul va livra 126 CP la 4.200 rpm şi un cuplu competitiv de 255 Nm la doar 2.000 rpm. 

“Kia Soul este un crossover urban absolut nou, care îi va provoca pe clienţii noştri să-şi elibereze mintea. Este foarte bine dotat, cu echipamente inteligente, şi va oferi un spaţiu pentru pasageri care egalează sau chiar depăşeşte pe al multor vehicule cu dimensiuni exterioare mult mai mari”, a subliniat Hyoung-Keun Lee, vice-preşedintele al Kia Motors.

Noul crossover Soul este un hatchback în cinci uşi, cu tracţiune pe faţă cu un plafon înălţat şi un ampatament neobişnuit de mare. Lungimea totală este de 4,105 mm, iar distanţa dintre axele maşinii este de 2,550 mm. Înălţimea este de 1.610 mm, baza parbrizului este mai înălţată cu 135 mm decât media clasei compacte iar garda la sol este mai ridicată cu 45 mm.

“Atât şoferul, cât şi pasagerii vor încerca o experienţă unică atunci când vor sta pentru prima dată într-un Kia Soul. Uşile înalte şi scaunele ridicate asigură accesul facil în interior, în timp ce consola centrală şi instrumentele de bord creează o senzaţie deosebită pentru şofer. Toate aceste elemente se combină fericit, rezultatul fiind un automobil spaţios pentru pasageri şi ideal de condus pentru şofer, generând o atmosferă specială”, susţine Gregory Guillaume, designer şef la Kia Motors Europe.  Producţia acestui model a demarat luna trecută la uzina Gwangju din Coreea, la numai o lună de la premiera mondială de la Salonul Internaţional Auto de la Paris.

Kia Soul îl va avea ca principal concurent pe Toyota Urban Cruiser.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Kia Soul intră pe piaţa românească din februarie 2009.
Dezmembrări Camioane Suceava •  •  •  •  •  •  • 
 Vizualizări articol: 1029 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Kia Soul intră pe piaţa românească din februarie 20095.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Auto

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei