Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 dec 2008 - Anul XIII, nr. 289 (3970)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Audi aduce la Detroit versiunea supremă R8 cu motor de 525 CP

Audi şi-a provocat rivalii la o confruntare de top care până acum nu şi-a găsit ecou în rândul principalilor săi adversari. Asta însă nu l-a împiedicat pe fabricantul din Ingolstadt să reînnoiască oferta pe segmentul supercar.

La doi ani de la lansarea modelului R8, noua vedetă în rândul automobilelor ce afişează ca simbol cele patru inele unite, Audi revine cu o versiune şi mai puternică, anticipată de altfel în ultimul timp.

Denumit R8 V10, noul vehicul îşi face simţită prezenţa cu o lună înainte ca debutul să fie oficializat la Detroit, aducând cu sine şi o premieră absolută în industria automobilistică. Supercarul german este prima maşină din lume echipată integral cu tehnologie LED pe blocurile optice faţă. În altă ordine de idei sistemul de lumini nu mai dispune de becuri xenon sau bi-xenon ci de un sistem inteligent alcătuit dintr-un rând de LED-uri ce vor furniza lumina necesară atât pe timp de zi cât şi pe timp de noapte. Avantajul constă în claritatea fascicolului de lumină emis dar şi intensitatea acestuia, şoseaua fiind mult mai vizibilă noaptea.

O altă noutate este motorul V10 de 5,2 litri care dezvoltă 525 de cai putere şi un cuplu maxim de 535 Nm disponibil la 8.000 rpm, cel mai puternic agregat montat pe un model de serie Audi. Este în fapt aceleaşi agregat care pune în mişcare Lamborghini Gallardo LP560-4 şi bolidul de curse R8 LMS GT3. Propulsorul poate fi cuplat la o cutie manuală cu şase trepte sau una semiautomată R-tronic şi trimite întreaga sa forţă la ambele punţi prin intermediul sistemului de tracţiune integrală Quattro.

Supercarul Audi cântăreşte 1.620 kg şi este capabil să sprinteze de la 0 la 100 km/h în 3,9 secunde şi să atingă o viteză de top de 316 km/h. Noua versiune R8 V10 se diferenţiază de modelul R8 cu motor V8 prin unele dotări la exterior şi interior. În habitaclu este montat un sistem audio premium Bang and Olufsen iar scaunele sunt tapisate cu piele Nappa foarte fină.

Aerodinamica maşinii a fost uşor îmbunătăţită prin adoptarea unui nou difuzor spate, maşina având acum o forţă de apăsare mai mare. La partea frontală se remarcă ornamentul cromat al grilei motor şi elementele din carbon montate în interiorul prizelor de aer. Partea din spate a maşinii se evidenţiază prin evacuarea cromată de mari dimensiuni în formă de oval şi grilajul cromat de pe lunetă.

De asemenea, R8 V10 se diferenţiază de modelul obişnuit prin noile jante de 19 inch cu două rânduri de spiţe aşezate pe pneuri mai mari şi oglinzile laterale negre. Pe lista de opţionale figurează frâne ceramice, în timp ce suspensiile magnetice intră ca dotare standard. Modelul va fi dezvăluit la începutul lunii ianuarie 2009 la Salonul Auto de la Detroit.

Pe piaţa germană, R8 V10 avea un preţ de pornire de 142.400 de euro. Supercarul Audi va sosi la dealeri în doilea trimestru din 2009.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Audi aduce la Detroit versiunea supremă R8 cu motor de 525 CP.
Dezmembrări Camioane Suceava •  •  •  •  •  •  • 
 Vizualizări articol: 1183 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Audi aduce la Detroit versiunea supremă R8 cu motor de 525 CP0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Auto

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei