Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 29 nov 2008 - Anul XIII, nr. 282 (3963)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Lamborghini Estoque va deveni piesă de muzeu?

Lamborghini se află între ciocan şi nicovală. Conceptul Estoque, unul din punctele de atracţie ale Salonului Auto de la Paris, este un proiect care are toate şansele să fie „rupt” în două. Pe de o parte, şeful Volkswagen - grup auto ce deţine marca Lamborghini vrea să-l aducă pe liniile de producţie cel mai târziu în 2011, pe de altă parte Porsche - acţionarul majoritar la Volkswagen, se opune vehement lansării modelului italian.

Motivul este evident: noul Panamera, coupe-ul ce va fi comercializat din august 2009 ar putea fi împiedicat să se desfăşoare pe piaţă de Estoque, singura super-sportivă coupe. Informaţiile privitoare la debutul modelului italian sunt contradictorii, însă surse din cadrul Lamborghini susţin că inginerii pregătesc versiunea de producţie.

Estoque va fi dezvoltat pe o platforma longitudinala modulară, MLP, furnizată de Audi şi utilizată aproape la toate modelele mărcii germane. Tehnologia MLP ajută la mărirea ampatamentului fără ca maşina să necesite o creştere a dimensiunilor exterioare. Acelaşi sistem este utilizat şi de noul Panamera, automobil a cărui poziţie poate fi serios ameninţată de lansarea sportivului coupe Estoque.

Modelul italian urmează să beneficieze de câteva motorizări preluate de la viitoarele Audi A7 şi A8. Se discută chiar oportunitatea introducerea unei versiuni diesel, în condiţiile în care propulsoarele V10 sau V12 disponibile acum în gama Lamborghini nu vor îndeplini severele norme de poluare care vor intra în vigoare din anul 2012.

În privinţa agregatelor pe benzină, una din soluţii ar fi trecerea la versiuni supraalimentate, deşi Martin Winterkorn, şeful grupului auto Volkswagen – grup ce deţine în portofoliu brandul italian, a susţinut în numeroase rânduri că nu se va renunţa la motorizările tradiţionale. Maurizio Reggiani, directorul Departamentului de Cercetare şi Dezvoltare Lamborghini vine însă cu o declaraţie care contrazice afirmaţiile lui Winterkorn: „Versiunea de producţie Estoque va fi dezvoltată pe o platformă completă nouă. În privinţa propulsiei planează câteva incertitudini însă nu excludem unităţi V8 sau actualul V10 de 5,2 litri. Estoque este un model care se va adresa unui public foarte larg şi va avea un preţ mai accesibil, ceea ce ne va încuraja să avem o opţiune serioasă pentru un diesel supraalimentat. Chiar având şi un propulsor pe motorină în dotare, volumul de vânzări fixat pentru Estoque nu va depăşi 2.000 de unităţi pe an, în timp ce Panamera are o ţintă de vânzări de zece ori mai mare.

Singurul obstacol în calea debutului oficial este „votul” celor de la Porsche, în caz contrar coupe-ul devine piesă de muzeu. Estoque este programat să apară în 2011, la un preţ de bază de aproximativ 185.000 de euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lamborghini Estoque va deveni piesă de muzeu?.
Dezmembrări Camioane Suceava •  •  •  •  •  •  • 
 Vizualizări articol: 1009 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lamborghini Estoque va deveni piesă de muzeu?0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Auto

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei