Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 15 nov 2008 - Anul XIII, nr. 270 (3951)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Volkswagen Golf VI, bun venit în România

Volkswagen începe ofensiva în segmentul compactelor. Modelul pe care toată lumea l-a aşteptat cu nerăbdare, este acum şi în România.

Cel mai titrat automobil din gama producătorului nr.1 la nivel european intră şi pe piaţa locală la numai o lună de la premiera mondială ce a avut loc la Paris. Noul Golf VI este considerat de însuşi creatorii săi drept: cel mai bun Golf din toate timpurile.

Pentru cei care se îndoiesc, nemţii vin cu argumentele lor. Din punct de vedere tehnic, propulsoarele corespund standardelor de poluare Euro 5 iar consumul a fost redus cu până la 28%. A fost posibil graţie transmisiei DSG şi tehnologiei de injecţie common-rail pentru agregatele pe motorină şi TSI pentru unităţile pe benzină.

Motorizările noului Golf sunt în număr de şapte şi pot fi cuplate la cutii manuale sau semiautomate cu dublu ambreiaj în şase şi şapte trepte. Gama propulsoarelor diesel include unităţile de 2.0 litri de 110, 140 şi 170 CP de cai putere, în timp ce versiunile benzină au valori de 80, 102, 122 şi 160 de cai putere. În funcţie de versiune, consumul de carburant variază între 4,5 litri la 100 de kilometri pentru motorul diesel de 110 CP şi ajunge la 6,3 litri în cazul unităţii pe benzină de 1.4 litri şi 160 CP. Noul Golf VI va fi disponibil cu trei niveluri de echipare şi o listă de opţionale pe care figurează tehnologii moderne regăsite în trecut doar la vehicule din clasa medie.

Clientul poate alege să-şi echipeze maşina cu şasiu adaptiv DCC, sistemul de parcare automată sau tehnologia ACC (automatic cruise control) -  un sistem inteligent ghidat cu ajutorul laserului pentru a rula cu o viteză prestabilită şi care serveşte în acelaşi timp la păstrarea unei distanţe optime între autoturismul condus şi maşina din faţă. Modelul compact german are în dotare standard o nouă generaţie a sistemului ESP (programul electronic al stabilităţii) şi şapte airbaguri. Volkswagen demonstrează că pune accentul mai mult ca oricând pe siguranţa oferită pasagerilor.

La partea de design, Volkswagen a mers pe ideea de a conferi maşinii un exterior cu linii precise, păstrând tiparele unui hatchback clasic dar actual. Schimbările sunt mai pregnante la interior, unde şi-au făcut loc materiale de calitate, o planşă de bord nouă, instrumentar de bord cu elemente cromate.

Cel mai aşteptat automobil din acest an, va intra peste câteva săptămâni şi pe piaţa locală. Aşa cum era şi firesc, vânzările noii generaţii au pornit mai întâi pe piaţa germană, primele exemplare fiind livrate pe 10 octombrie.

A şasea generaţie are un preţ de pornire fixat la 13.668 euro cu TVA pentru modelul în 3 uşi – echiparea Trendline 14.453 de euro cu TVA pentru versiunea hatchback în cinci uşi. Varianta de echipare Comfortline costă cu 1.000 de euro mai mult, iar pentru nivelul de echipare Highline se va plăti 16.345 euro cu TVA pentru modelul în trei uşi şi 17.129 euro cu TVA pentru versiunea în cinci uşi. Cel mai scump Golf VI, la preţ de pornire, costă în România 23.805 euro cu TVA.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Volkswagen Golf VI, bun venit în România.
Dezmembrări Camioane Suceava •  •  •  •  •  •  • 
 Vizualizări articol: 1905 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Volkswagen Golf VI, bun venit în România0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Auto

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei