Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 13 nov 2008 - Anul XIII, nr. 268 (3949)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

Audi Q5 intră pe piaţa românească de la 38.850 de euro

Audi încinge bătălia pe sectorul modelelor SUV compacte. Q5, al doilea vehicul recreaţional din gama producătorului premium, îşi face simţită prezenţa şi în ţara noastră.

Porsche România, importatorul mărcii Audi pe plan local, a lansat ieri 12 noiembrie noul SUV compact Q5. Spre diferenţă de modelele concurente proaspătul SUV este disponibil în versiuni: "S-Line" un pachet premium sport şi "Offroad-Style" care vizează atragerea amatorilor de aventuri pe căi neumblate de nimeni.

Noul Q5 este dezvoltat pe platforma modelului de succes A4 şi asamblat în Germania la uzina din Ingolstadt.

La partea de propulsie există trei opţiuni: motorul pe benzină TFSI de 2.0 litri şi versiunile diesel TDI de 2.0 şi 3.0 litri. Unitatea pe benzină, echipată  cu turbocompresor, produce 211 CP şi 350 Nm, are un consum mediu declarat de 8,5 l/100 km, în timp ce performanţele sună astfel: demaraj 0-100 km/h în 7.2 secunde şi viteză maxima de 222 km/h. Motoarele turbodiesel sunt recomandate celor care vor să facă economie de carburant, dar care caută să aibă la roţile maşinii şi un cuplu mult mai puternic. Unitatea de 2.0 litri şi 170 de cai putere consumă 6.7 l/100 km în timp ce motorul de 3.0 litri şi 240 de cai putere are nevoie de 7.7 l/100 km. Noul Q5 nu duce lipsă de nimic.

Este spaţios, confortabil şi dispune de un portbagaj foarte generos de 540 litri dar care poate ajunge la o capacitate maximă de stocare a bagajelor de 1.560 litri. Dimensiunile sale, lungime de 4.63 m, lăţime de 1.88 m şi înălţime de 1.65 m, ampatament 2.81 m, îl plasează foarte aproape de clasa medie, deşi vorbim despre un SUV compact.

La partea mecanică Audi Q5 se laudă cu acelaşi sistem de tracţiune integrală Quattro cu diferenţial Torsen. Platforma este preluată de la noua generaţie Audi A4, diferită fiind doar aşezarea motorului.

Noul SUV beneficiază de sistemul "Audi Drive Select", care oferă şoferului posibilitatea de a alege trei moduri de lucru a propulsorului respectiv Dynamic, Sport şi Efficiency. Modelul premium mai include şi sisteme ca "Audi Lane Assist" - avertizarea la depăşirea involuntară a benzii, "Audi Side Assist" - sistemul de detectare a vehiculelor din unghi mort şi "Audi Parking System Advanced" - senzori de parcare şi cameră video pentru mersul înapoi.

Noul Audi Q5 este disponibil în România la un preţ de bază de 38.850 de euro, TVA inclus, pentru varianta de motorizare de 170 CP, iar pentru modelul echipat motorul pe benzină preţul de pornire este de 43.700 euro. Cea mai scumpă variantă este dieselul de 240 CP, costa de la 46.400 euro, TVA inclus.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Audi Q5 intră pe piaţa românească de la 38.850 de euro.
Dezmembrări Camioane Suceava •  •  •  •  •  •  • 
 Vizualizări articol: 922 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Audi Q5 intră pe piaţa românească de la 38.850 de euro0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Auto

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei