Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 20 oct 2008 - Anul XIII, nr. 247 (3928)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Opel Insignia ecoFLEX, în avangarda economiei şi performanţei

Opel a continuat seria lansărilor în gama nou venitului Insignia. Producătorul a expus la Paris pe lângă modelul Sports Tourer şi un model al cărui motto este: economie fără compromisuri. Un slogan pe cât de îndrăzneţ pe atât de adevărat. 

Noul vehicul ce îşi face loc în gama Insignia, poartă emblema ecoFLEX şi este versiunea cu cele mai bune cifre de consum şi emisii adresată clienţilor pragmatici dar care nu exclud criteriile ecologice. Modelul beneficiază de noul motor turbodiesel de 2.0 litri ce generează 160 de cai putere. Demn de menţionat este faptul că modificările implementate la nivel tehnic şi care au vizat în primul rând atingerea unui nivel de eficienţă foarte ridicat, nu afectează în mod vizibil performanţele.

Insignia ecoFLEX sprintează de la 0 la 100 km/h în 9.5 secunde şi atinge o viteză maximă de 218 km/h. Motorul turbodiesel ECOTEC este capabil să asigure roţilor faţă cuplul maxim de 350 Nm, când acul turometrului ajunge la 1.750 rpm. Pentru o scurtă perioadă de timp, doar 15 secunde, şoferul poate creşte cuplul la 380 Nm prin activarea funcţiei ‘overboost’. Noul propulsor turbodiesel cu patru cilindri şi tehnologie commom-rail utilizează un sistem de inovativ de purificare a noxelor, pentru a asigura cel mai scăzut nivel posibil de emisii, care se menţin pe toată durata de viaţă a motorului. Mai exact este vorba de controlul combustiei prin intermediul unui dispozitiv electronic ce adaptează, în timp real, injecţia de carburant în funcţie de fazele de combustie. Câţiva senzori monitorizează presiunea din cilindri – rata generală de acurateţe fiind de 98%, iar datele culese sunt trimise sistemului electronic de control al motorului care ajustează în funcţie de necesităţi volumul şi timpii de injecţie.

Nu doar motorul contribuie la reducerea cantităţilor de noxe, maşina fiind ajutată să polueze mai puţin prin utilizarea unui set de pneuri eficiente, cu rezistenţă scăzută la rulare. Insignia ecoFlex utilizează anvelope Primacy HP, special dezvoltate special de Michelin pentru acest model. De asemenea, inginerii Opel au optimizat şi aerodinamica în multe zone ale maşinii, au coborât garda la sol cu 10 mm, au redus zonele de ventilaţie ale părţii frontale şi au „închis” parţial grila radiator pentru a trimite curenţii de aer frontali spre spatele maşinii.

Numeroase detalii au fost restilizate foarte fin pentru a avea performanţe aerodinamice superioare. Oglinzile laterale au fost micşorate, spoilerului frontal a primit o „fustă” flexibilă, în timp ce spoilerul spate a fost „umplut” cu un difuzor. Până şi poziţia ştergătoarelor a fost modificată pentru a se putea obţine un coeficient aerodinamic superior. „Încă de la început, modelul Insignia a fost proiectat pentru a fi o maşină eficientă. Prin multitudinea îmbunătăţirilor aduse trenului rulant şi factorilor ce influenţează aerodinamica dar şi ţinuta de drum a versiunii ecoFLEX, inginerii noştri sunt capabili să diminueze consumul, fără a afecta plăcerea de a conduce”, spune Hans Demant, director de management la Opel. „Deşi continuăm să dezvoltăm noul Opel Insignia ecoFLEX cu motorul turbodiesel 2.0 ECOTEC, suntem convinşi că în final modelul va avea emisii de dioxid de carbon de până la 140 g/km”. Versiunea ecologică îndeplineşte normele de poluare Euro 5 şi va fi disponibilă dar în versiunile de caroserie hatchback şi sedan în cursul anului 2009.

Pe pieţele europene modelul Opel va rivaliza cu Volkswagen Passat BlueMotion, Ford Mondeo EcoNETIC şi Skoda Superb Greenline.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Opel Insignia ecoFLEX, în avangarda economiei şi performanţei .
Dezmembrări Camioane Suceava •  •  •  •  •  •  • 
 Vizualizări articol: 425 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Opel Insignia ecoFLEX, în avangarda economiei şi performanţei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Auto

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei